7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yılbaşına misafirhanede girdiler

Kutsal topraklara hac görevini yerine getirmek için giden Dağıstanlı hacılar dönüşte Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde araçlarının bozulması üzerine Valilik tarafından misafirhaneye yerleştirildi. Aracın sürücüsü ve beraberindeki bir kişi ise dondurucu havaya rağmen yeni yıla araçlarının başında girdiler.

2009 yılının ilk dakikalarında Diyarbakır'da bulunan vatandaşlar araçlarıyla sokaklarda tur atarken, polis ekipleri ve özel harekat timleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı vatandaşlar araçlarında korna çalarak tur atarken, bazı gençler ise sokakta gitar çalarak şarkı söylediler. Diyarbakır'da gençler sokakta söyledikleri şarkılar ile gönüllerince eğlenirlerken, kutsal topraklardan gelen Dağıstanlı hacılar ise yeni yılı Diyarbakır'da karşıladılar. Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde arızalanan
Rus plakalı Dağıstan otobüsünün içerisinde bulunan yaklaşık 40 hacı soğuktan korunmak amacıyla Diyarbakır Valiliği tarafından Misafirhaneye yerleştirilirken, araç içerisinde kalan sürücü ve beraberindeki bir kişi dondurucu soğuk havaya rağmen araçlarının başından ayrılmadılar. Araç içerisinde bekleyen Dağıstanlı sürücü soğuk havadan korunmak için askeri kamuflaj giyerken, sürücünün kameraları görünce araç içerisine girip kapıyı kapatması ise dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 13:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?