7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yıldırım tarlayı kül etti

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susuz köyünde alevlere teslim olan 50 dönüm ekili alan kül oldu.

Silvan'ın Susuz köyünde yıldırım düşmesi sonucu oluşan kıvılcımların buğday ekili tarlaya sıçraması sonucu yangın çıktı. Yangın, Silvan Belediyesi itfaiye ekipleri, yakın köylerden gelen traktörler ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışması sonucu başka tarlalara sıçramadan söndürüldü.

Alevler, 50 dönüm buğday ekili alanın kül olmasına neden oldu. Tarla sahiplerinden Mehmet Hanifi Bilmez, "Geçen yıl kuraklık nedeniyle perişan olduk. Hiçbir gelirimiz yok. Tek gelirimiz bu tarladır. Bu yıl kış mevsiminin yağışlı geçmesiyle sevinmiştik. Ancak yıldırım çarpması sonucu 50 dönümlük tarlamızda ekili alanın tamamı yandı.

Yaklaşık olarak bu 50 dönümlük tarlaya 20 bin TL masraf ettik. Gübre, mazot ve diğer giderleri borç edip tarlamızı ekmiştik. Ekili tarlanın yanmasından sonra ne yapacağımızı şaşırdık. Perişan bir durumdayız. Devlet büyüklerimizden ve hükümetimizden yardım bekliyoruz" dedi.
50 dönümlük ekili tarlası tamamen kül olan Bilmez, hasar tespiti için İlçe Tarım Müdürlüğü'ne müracaat edeceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 15:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?