7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yılmaz Baydemir'i ziyaret etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ı Çermik dönüşünde karşılamaya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in bu jestine karşılık Bakan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek Baydemir'i ziyaret etti.

Yılmaz, Baydemir'i ziyaret eden ilk Bakan oldu. Beraberinde AK Parti Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarete gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir kapıda karşıladı. 2 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Osman Baydemir'i ilk kez bir Bakan makamında ziyaret ederken, Bakan Yılmaz, GAP'tan Sorumlu Bakan olarak Diyarbakır'ı çok önemsediğini belirtti.

Yılmaz, bütün kesimlerin katılımı, işbirliği ve dayanışmasıyla Diyarbakır'ın çok daha yaşanabilir, GAP kapsamında da hızla gelişen, kalkınan bir kent olmasını dilediklerini bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Bakan Yılmaz'ın nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçimlerin ardından kolları sıvayıp çalışma zamanının geldiğini söyledi. Baydemir, "Ben inanıyorum ki Diyarbakır tüm Ortadoğu coğrafyasında kültür, sanat ve ticaret merkezi olma yolunda. Kentte bulunan tüm dinamiklerle birlikte çalışarak mutlaka o hedefe ulaşacaktır" dedi.

Diyarbakır'ın başarısının, ekonomik ve sosyal kalkınmasının, bölgelerarası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılmasının Türkiye'nin başarısı demek olduğunun altını çizen Baydemir şöyle konuştu:

"Kentimiz GAP projesinde de merkezi kentlerden biri. Bölgesel cazibe merkezi, bölgesel metropol kent olma konusunda da son derece önemli avantajları bünyesinde barındırıyor. Büyük bir memnuniyetle tüm projelerin başarısı için yerel ve merkezin kolektif akılla, ortak akılla bütün problem alanlarının aşımı konusunda katkı sunmak isteriz, bütün projelerin paydaşı olmak isteriz. Diyarbakır, 7 bin yıllık tarihi geçmişiyle hem ülkenin zenginliği hem de insanlık aleminin ortak mirasıdır.

Sadece turizm potansiyelimizi harekete geçirebilirsek, emin olun yaşamış olduğumuz yoksulluk sorununun ortadan kaldırılmasında da çok önemli bir mesafeyi kat etmiş oluruz."
Bakan Yılmaz da, kalkınma ajanslarının önemine değinerek Diyarbakır ve Şanlıurfa Kalkınma Ajansı'nın da kurumsallaştığında güzel bir platform oluşturacağını bildirdi. Bölgenin ekonomik kalkınmasında illerin kaderinin birbirine bağlı olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz ortak hareket etmenin gerekli olduğunu bildirdi.

Görüşmenin ardından Başkan Baydemir, Bakan Yılmaz'a Yeni Yaşam Atölyesi'nde göçten etkilenen gençlerin ürettiği üzerinde Büyükşehir Belediyesi amblemi bulunan çift başlı kartal ve Diyarbakır surlarının motifi olan bir tabak ile kilim hediye etti. Baydemir, daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekileri uğurladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 15:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?