8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yılmaz Erdoğan Diyarbakır'da

Ünlü komedyen Yılmaz Erdoğan, yazar Mehmet Uzun'u hastanede ziyaret etti. Erdoğan, Uzun'un moralinin yerinde olduğunu ve sürekli birbirlerine espri yaparak güldüklerini söyledi. 

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan yazar Mehmet Uzun, yakalandığı mide kanseri nedeniyle ömrünün geri kalanını memleketi olarak gördüğü Diyarbakır'da geçirmek istemesi üzerine özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Tedavi altına alınan Uzun'u siyasilerin yanısıra bugün de ünlü komedyen Yılmaz Erdoğan ziyaret etti. Basına hiçbir şekilde gösterilmeyen Mehmet Uzun'la görüşme yapan Yılmaz Erdoğan, Uzun'u gördüğünde moralinin çok düzeldiğini belirterek, "Ben buraya gelirken açıkçası kafam çok karışık bir şekilde geldim, fakat Mehmet abiyi görünce moralim düzeldi. Çok dirençli bir kişi ve morali yerinde ve bu noktada yapılabilecek tek şey tıbbi müdahale, onu da burada doktorlarımız yapıyor. 

Bunun dışında Diyarbakır'a gelmesi, yani bütün işlerinin başladığı yere tekrar gelmesi onun için büyük bir mutluluk olmuş. Ben buraya gelirken yoğun bakım ortamında, konuşamayız diye zannediyordum ama öyle değil. Epey konuşup sohbet ettik ve şakalaştık, kendisinin de morali yerinde. Son günlerini Diyarbakır'da geçirmek istemesi çok doğru bir karar. Çünkü ilhamını aldığı yerde şifayı da bulacaktır. Mehmet Uzun dünya için çok büyük bir değer, hatta türünün örneklerinden biri. Bu edebiyatın bu entelektüelliğin mucitlerinden biri, bunun için moral bulma açısından da şuanda doğru yerde. Mehmet Uzun'la çok iyi hatıralarımız oldu ve içeride de onları konuştuk. Şimdi bunları size anlatmam için daha samimi olmamız lazım. Ben buraya gelirken tedirgindim ama şuan değilim. Mehmet abiyi gördüğüm için keyfim yerinde ve bu hastalığı yenecek birisi varsa onun da Mehmet Uzun olacağına inanıyorum" dedi. 

Yılmaz Erdoğan ayrıca, Mehmet Uzun'un kendisini görmek istediği sürece her zaman geleceğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 01:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?