7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yılmaz işadamlarıyla buluştu

Çeşitli temas ve ziyaretler için Diyarbakır'da bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz onuruna yemek verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de katıldığı yemekte konuşan Bakan Yılmaz, Diyarbakır'ın GAP bölgesinin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) tarafından Dedeman Otel'de verilen yemeğe Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve işadamları katıldı.

Yemekte konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Her bir girişimcimizin atmış olduğu bir adım insan onurunun korunmasının zeminidir. Bu kente girişim yapan her işadamı bizim baş tacımızdır. Bizler de tüm dinamiklerimizle bu bakış açısıyla buna zemin hazırlamalıyız" dedi.
Baydemir, Bakan Yılmaz'la yeni tanıştığını ve artık Diyarbakır'ın 2 Bakanı olduğunu söyleyerek, "Sayın Bakanım siz de artık Diyarbakırlı oldunuz ve sürekli kapınızı çalacağız" şeklinde konuştu.

ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLMALIYIZ
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise, "Ben de kendimi Sayın Başkan'ın söylediği gibi artık bir Diyarbakırlı olarak görüyorum. Bu bölgede yaşayan herkes bir parça Diyarbakırlıdır" ifadelerini kullandı.  Diyarbakır'ın GAP Bölgesi'nin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, Kalkınma Ajanslarının kurulup işler hale gelmesi, Dicle Üniversitesi'nin hızlı bir şekilde gelişmesiyle kentin çok daha iyi yerlere geleceğini belirtti.

Fikir özgürlüğünün olduğu ortamlarda sadece demokrasinin değil ekonominin de geliştiğini ifade eden Bakan Yılmaz, Türkiye'nin demokratikleştikçe dünyadaki saygınlığının da artacağını söyledi. Sorunların çözümü için dışarıdan kurtarıcı beklememek gerektiğinin altını çizen Bakan Yılmaz, "Sorunları kendimiz tarif etmeli, sorumluluklarımızla çözümün parçası olmalıyız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?