7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yine töre şiddeti

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde bir kişinin, 7 ay önce kaçırdığı kızın ailesi tarafından işkence yapılarak kulağı kesildiği iddia edildi. 

İddiaya göre, Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde, 7 ay önce H.Y. (20) adlı kızı kaçıran S.B. (45), mevsimlik işçi olarak Sivas'a gitti. S.B, kaçırdığı kızın ailesi tarafından uzun süren takibin ardından bulundu. 

H.Y. ile Dicle'ye getirilen S.B, misafir edildikten sonra işkence yapıldı ve kulağı kesilerek boş bir araziye atıldı. Çevredeki vatandaşlar tarafından kanlar içinde bulunan S.B, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

7 ay önce H.Y'yi kaçırdığı belirtilen, 2 eşi ve 7 çocuğu bulunduğu öğrenilen S.B, "7 ay sonra kız tarafına adam göndererek barışmak istedim. 

Kız tarafı kaçırdığım H.Y. karşılığında benden 25 bin YTL ve bir kız istedi. Ben 'o kadar param olmadığını, ancak 15 bin YTL verebileceğimi' söyledim. Ancak kabul etmediler. Sonra kızın ailesinden biri beni arayarak, H.Y.'nin babasının cezaevinde olduğunu ve onun çıkmasını beklemem gerektiğini söyledi. 

Daha sonra Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne, çapa işleri için çalışmaya gittim. Orda işçilerin yanına giderken, bir araba bizim aracı sıkıştırdı. Biz taksiyle şarampole yuvarlandık. Daha sonra bizi sıkıştıranlar silahlarla rehin alarak Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne getirdi. Dün akşam onların evinde kaldım. Gece geç saatlerde beni evden çıkararak, önce işkence yaptılar, daha sonra kulağımı keserek boş bir araziye bırakıp kaçtılar. Bunları yapanları tanıyorum. Kaçırdığımız kızı da bizle birlikte getirdiler. Kız ailesinin elinde, kızı da öldürecekler. Bu Güneydoğu kanunlarıdır. Ben 2 evli ve 7 çocuk babasıyım, bu kız bana istekli kaçtı" şeklinde iddialarda bulundu. 

Kulağı kesilen S.B. ile yapılan röportaj sırasında gelen aile bireyleri, basın mensuplarına, "Bu görüntüleri silin yayına vermeyin, biz bu olayı saklamayız, ancak televizyonlara çıkmasını istemiyoruz" diye tepki gösterdi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 14:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?