5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Yıpranma payının kalkmasına tepki

Diyarbakır'da basın mensupları, gazetecilerin yıpranma payının kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etti.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, ''Çok zor şartlar altında çalışan gazetecilerin var olan haklarını da tırpanlamasını anlamak mümkün değildir'' dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan gazeteciler, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun değiştirilmesine yönelik taslağın geri çekilmesi için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Diyarbakır Gazeteciler Derneği ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, geçmişte yıpranma hakkının ortadan kaldırılmasına yönelik gelişmeler yaşandığını, ancak Anayasa Mahkemesi'nin fiili hizmet zammının uygulanmasının eşitlik ilkesine aykırı olmadığını ortaya koyan kararıyla yasayı iptal etmesiyle gazetecilerin haklarının yargının en üst organınca garanti altına alındığını belirtti. Balıkçı, şöyle devam etti:

"Çağdaş dünyada basın yayın alanlarında çalışanların hakları en üst düzeyde karşılığını bulurken, çok zor şartlar altında çalışan gazetecilerin var olan haklarını da tırpanlamasını anlamak mümkün değildir".
Açıklamanın ardından gazeteciler sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 17:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 80.132.2.xxx Tarih : 8.12.2007 22:39:54

Ben hiçkimsenin hakkının verilmesine karşı değilim ama artık bölgenin ismi kullanılarak bazı haklar talep etmek uygun görürsünüz ki bölge adına pekte hoş olmuyor..Hem bölge halkını hemde bölgeyi rencide eden tutumlardır bunlar..Lütfen 3-5 kuruş için bizi satmayın..