7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yoksul aileye yeni ev yapılıyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde harabe haldeki tek göz odalı bir evde zihinsel engelli çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veren Buğday ailesine yardım eli uzatan Kaymakamlığın başlattığı ev inşaatında sona yaklaşıldı.

Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, köy gezileri sırasında Alitaş köyü, Birgeni mezrasında karşılaştığı özürlü ailenin yaşadığı içler acısı duruma kayıtsız kalmayıp yeni bir ev yapılması için talimat vermişti. Kaymakam Ünlü'nün talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) inşaatına başlanan evin yapımında sona yaklaşılırken mağdur ailenin 2 hafta içinde yeni evlerine geçeceği belirtildi.

Sefalet içinde yaşayan ailenin tüm ihtiyaçlarının giderileceğini ifade eden Kaymakamı Enver Ünlü, "Emine Buğday ve engelli çocuklarının başlarını sokabilecekleri ve insanca yaşayabilecekleri bir ev yapıyoruz. 2 hafta içinde yeni evlerine geçecekler. Bunun yanında vakıf imkanlarımızdan yardımlar yapacağız. En önemlisi de zihinsel engelli olan üç çocuğa rehabilitasyon ve tedavi olanağı sağlayacağız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 13:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?