5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Yoksul öğrencilere eğitim desteği

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi tarafından dershaneye gidemeyen yoksul öğrencilere yönelik açılan Eğitim Destek Evleri, eğitim-öğretime başladı.

Yenişehir Belediyesi'nin Benu Sen ve İplik mahallelerinde ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik açtığı Eğitim Destek Evleri'nde eğitim çalışmaları start aldı. Benu Sen Eğitim Destek Evi'nde 110 ve İplik Eğitim Destek Evi'nde 74 olmak üzere toplam 184 öğrenci, belediyenin desteğiyle eğitim alacak. Benu Sen Eğitim Destek Evi Sorumlusu Selahattin Şimşek, "Öğrencileri sınavlara hazırlama, özgüveni geliştirme, yaşama hazırlama, çevreyle iletişimlerini sağlama, iyiliği, sevgiyi ve paylaşımı ön plana çıkartacak bir eğitim düşünüyoruz" dedi.

Amaçlarının dezavantajlı, Anadolu ve Fen Liseleri'ne hazırlanan fakat dershaneye gidemeyen çocuklara imkan sağlamak olduğunu dile getiren Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Şefik Türk ise, "Geçen yıl destek evleri yoluyla sınavlara hazırlanan 100'e yakın öğrenci başarılı oldu. Bu yıl 200'e yakın öğrencinin kaydını yaptık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 14:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?