5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Yoksullara askılıkta ekmek yardımı

Diyarbakır'da Ramazan ayında fakir aileler için askılıkta ekmek yardımı kampanyası başlatıldı. Fırın önlerindeki askılıklara konulan ekmeklerden günde bin 500 yoksul vatandaş faydalanıyor.


Gazi Caddesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği öncülüğünde yoksul ailelere ekmek yardımı yapılıyor. Dağıtım sırasında izdiham olmaması için ekmekler fırınların önündeki askılıklara konuluyor. Her poşette 3'er tane olmak üzere askılığa asılan ekmeklerden günde bin 500 kişi alırken, yardımı Gazi Caddesi esnafı karşılıyor.


Gazi Caddesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı İrfan Nergiz, izdihamı engellemek ve yardıma muhtaç vatandaşları utandırmamak için böyle bir uygulama başlattıklarını belirterek, "Yardıma muhtaç vatandaşlarımız ihtiyacı kadar ekmek alabiliyor. Bazı vatandaşlarımız fırından ücretli ekmek aldığı zaman bir ekmek parası fazladan verip askılığa asılmasını istiyor. Ekmek yardımı yapmak isteyen vatandaşlarımız birebir diyalog içine girmeyip yardımını yapıyor. Temel amacımız insanlarımızın karnını doyurmaktır. Ekmeklerin parasını Gazi Caddesi esnafı karşılıyor. Sabah itibariyle askılıklara ekmek asıyoruz. Fırınımız 24 saat açıktır. İsteyen sahur vaktinde de gelip alabilir ekmeğini" dedi.


Diyarbakır'da yolsuzluğun had safhada olduğunu söyleyen Nergiz, "Çöpten ekmek toplayan vatandaşlarımız var. Uygulamamız Ramazan ayı için geçerli. Dernek olarak Gazi Caddesi esnafını gezerek böyle bir yardım yapacağımızı söyledik. Onlar da yardım edeceklerini söylediler. Kimseyi zorlamaya tabi tutmadık. Ekmek dağıtımında izdiham olmuyor. Biz bu derneği Diyarbakır'ı canlandırmak için kurduk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 11:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?