7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yol kapatma eylemi

Diyarbakır-Elazığ karayolunun Ergani ilçesi Güldoğan kavşağı mevkiinde çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmesini protesto eden vatandaşlar, yolu trafiğe kapattı.

Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, söz konusu mevkide trafik ışığı yapılmasının teknik anlamda uygun olmadığını kaydederek, "Son dönemde üst üste meydana gelen kazaların ise sürücülerin hatalarından kaynakladığını gördük" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Güldoğan kavşağında 3 gün içinde meydana gelen 3 ayrı trafik kazası vatandaşların tepkisine neden oldu. Trafik ışığı ve yaya geçidi olmayan mevkide her yıl meydana gelen kazalar nedeniyle birçok kişi sakat kalırken, birçoğu da hayatını kaybetti. 3 gün içinde ardı sıra meydana gelen trafik kazalarıyla sinirleri gerilen vatandaşlar, söz konusu yerde toplanarak yolu trafiğe kapattı. Vatandaşlar, burada çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini,
yetkilileri uyardıklarını, üst geçit veya trafik sinyalizasyon sistemi kurulmasını istediklerini söyledi.

SESİMİZİ DUYAN YOK
Yıllar önce aynı yerde kendi çocuğunun da trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini bildiren Salih Atabey adlı vatandaş, "Yıllar önce 12 yaşındaki oğlum burada bir aracın altında can vermişti. Aradan 15 yıl geçti, ancak her yıl aynı yerde kazalar olmaya devam ediyor. Her kaza sonrasında yetkililer gelip burayı yapacağız, diye söz veriyor. Sonra da bizi unutuyorlar. İnsanların hayatı bir lamba kadar ucuz olmamalı" diye konuştu.
Güldoğan yolunu trafiğe kapatan öfkeli grup, yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmamaları halinde bundan sonra olacaklardan sorumlu olmayacaklarını ileri sürerek, "Buraya hem üst geçit, hem de trafik ışığı istiyoruz. Yetkililer bu sorunu halletmedikleri takdirde burada kazaya sebebiyet veren araçlara saldıracağız. Artık çocuklarımızın ve yakınlarımızın ölmesini istemiyoruz. Kesin çözüm bulununcaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

KAZALAR SÜRÜCÜLERİN HATASI
Söz konusu kavşakta üst geçit yapılmasının gündemde olmadığını belirten Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, "Karayolları ile yaptığımız yazışmalar neticesinde söz konusu mevkide trafik ışığı yapılmasının teknik anlamda uygun olmadığı bildirilmiştir. Dikkat edilirse, orada geçen yıl yapılan sığınma ve ışıklı levha sayesinde, söz konusu yerde son bir yılda eskisi gibi kazalar meydana gelmemektedir. Bu son dönemde üst üste meydana gelen kazaların ise sürücülerin hatalarından kaynakladığını gördük. Bunun dışında
aldığımız karar gereği gerek şehir dışında, gerekse şehir içinde eksik ve aksaklıkları bulunan yolların düzenlenmesi için gerekli çalışmalara başlanmıştır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 17:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?