7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Yöre oyunları kursu açıldı

En son 1994 yılında Diyarbakır'da açılan yöre oyunları yetiştiriciliği kursu Çınar İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde geçtiğimiz ay açıldı.

Bölge ve ülkenin değişik yerlerinden 189 kişinin başvurup katıldığı kurslar bir hafta sürdü. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Türk halk oyunları ve yöre oyunları yetiştiriciliği kursları verilen Çınar Halk Eğitim Merkezi yetkilileri bu tür kursların çok sıklıkla yapılmadığını ve bu kadar önemli bir kursun Çınar ilçesinde açılmasının da ayrı bir önem taşıdığını belirttiler. Kursları tamamlayarak çalıştırıcılık belgelerini almaya hak kazanan kursiyerlerin son dersine Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven,
İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Yalçın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Yılmaz Bay da katıldı.

Kaymakam Tanrıseven, "Bu kurs bölgede 1994 yılında açılmış, defalarca il bazında açılmaya çalışılsa da bir türlü başarılı olamamış. Bu kadar önemli bir kursu ilçemizde açtığımız için mutluyuz. Bölgeden ve çeşitli illerden 189 çalıştırıcı arkadaşımız bu kursa iştirak etti. Ben hepsini kutluyorum ve yöremizin oyunlarını müziğini öğrencilere aktaracak olmaları da ayrı bir sevinç kaynağıdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kursları başarıyla tamamlayarak çalıştırıcı olan 189 kursiyer ileriki günlerde belgelerini yine bir törenle alacaklar.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 11:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?