8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

YSK'ya suç duyurusu

VATANDAŞTAN YSK'YA SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır'da 3 gün boyunca devam eden olayların Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayını veto etmesinden kaynaklandığı gerekçesiyle bir vatandaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Metin Aydın adlı vatandaş, son günlerde Diyarbakır'da yaşanan olayların, YSK'nın 12 bağımsız milletvekili adayını veto etmesinden kaynaklandığını öne sürerek YSK hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Veto kararı sonucunda Türkiye'nin resmen yangın yerine döndüğünü ifade eden Aydın, "YSK'nın birkaç gün önce almış olduğu bir karar vardı. Bu karar sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Biri polis olmak üzere 4-5 vatandaşımız silah kurşunu ile yaralandı. Bunun

sonucunda da YSK tekrar kararını değiştirip milletvekillilik adaylıklarını onayladı. Bu olayların YSK'nın almış olduğu karar neticesinde olduğunu ve sorumluların da YSK üyelerinin olduğunu düşünüyorum. Onlarla ilgili suç duyurusunda bulundum. Bu olayların sorumlularının cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

VATANDAŞTAN YSK'YA SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 11:22:00
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 14:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?