8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Yurtkur'dan Dayanışma Masası

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nce her yıl 31 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında sürdürülen "Yurtkur Dayanışma Masası", yeni kayıt döneminde de hizmet vermeye aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdür yardımcısı Metin Yılmaz, yurtlara yeni kayıt yapacak öğrenciler Diyarbakır'a gelir gelmez hizmeti en hızlı şekilde öğrencilere ulaştırdıklarını, kenttin çeşitli yerlerine kurulan Yurt Tanıtım Standı ile öğrencilerin işlerini kolaylaştırdığını söyledi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdür yardımcısı Metin Yılmaz, "Diyarbakır ilinde Mehmet Akif Ersoy Yurt Müdürlüğü ve Ziya Gökalp Müdürlüklerinde, 'Yurtkur Tanıtım Günleri' yapıyoruz.

Yurt, burs ve kredi hakkında müracaat edenlere her türlü bilgi vermekle yardımcı oluyoruz. Şehirlerarası otobüs terminalinde öğrencileri yurtlarımıza yönlendirmek ve bilgi vermek üzere çalışma arkadaşlarımızı görevlendirdik. Dayanışma masaları kurduk. Bu hizmetlerimiz 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında devam edecek. Yurtlarımıza kaydolmak isteyen öğrenciler, 6 adet vesikalık fotoğraf olması gerekir. Öncelikle belgesi olan öğrenciler beyanlarını belgelendirecektirler. Asil listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 31 Ağustos -11 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yedek listeden öğrenci kayıtlarına 14 Eylül 2009 tarihinde başlanacaktır. Bu yıl Diyarbakır il merkezinde bulunan yurtlarımıza 882 erkek, 417 kız olmak üzere bin 299 öğrencinin kaydı yapılacaktır. Yüksek Lisans, doktora, özel yetenek öğrencilerinin yurt, burs, kredi müracaatları 23 Eylül-4 Ekim 2009 tarihleri arasında kurumumuzun www. kvk.gov.tr internet adresinden yapabilecektir.

Yurda kayıt yapacak öğrencilerin aylık 84 TL yurt ücreti, 175 TL depozito, 6 TL kayıt ücreti olmak üzere 271 TL ücret ödemeleri gerekmektedir. Beslenme hizmetlerimiz; yurtta barınma tüm öğrencilere sabah kahvaltısı kupon 1.50 TL akşam yemeği için 2.10 TL olmak üzere günlük 3.60 TL beslenme yardımı yapılmaktadır. Sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerden voleybol, basketbol, futbol, satranç, masa tenisi faaliyetleri yapılmakta ve turnuvalar düzenlenmektedir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 16:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?