7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Zabıta çöp evi zorlukla boşalttı

Diyarbakır Merkez Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetler üzerine, 5 Nisan Mahallesi'nde bulunan bir çöp eve müdahale etti.

Evde bulunan akli dengesi bozuk kadının, evdeki çöplerini vermek istememesi zabıta ekiplerine zor anlar yaşattı.


Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 5 Nisan Mahallesi'ne bağlı 825. Sokak'ta bulunan Ceren Apartmanı'nda yaşayan bina sakinlerinin şikayeti üzerine binada bulunan çöp eve müdahale etti. Mahalle sakinleri, kadının uzun zamandır evde tek başına yaşadığını belirterek evden kötü kokular yükselince zabıta ekiplerine haber verdiklerini söylediler. Kötü kokuların hakim olduğu Ceren Apartmanı'ndan oturan ve akli dengesi bozuk olduğu ileri sürülen kadın önce zabıta ekiplerine kapıyı açmamak için
direndi. Zabıta ekiplerinin kadını ikna etmesi üzerine kapıyı açan ekipler gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Akli dengesi bozuk kadının, yıllarca biriktirdiği çöplerle aynı yerde yaşadığı görüldü. Durumu gören zabıta ekipleri evde bulunan çöpleri tahliye etmek istedi. Ekiplerin evdeki çöpleri atmasına sinirlenen akli dengesi bozuk kadın da zabıta ekiplerine saldırarak bir zabıta memurunu yaraldı. Ekipler, evdeki çöplerin boşaltılmasına karşı çıkan akli dengesi bozuk kadını, çöpleri dairenin dışına çıkarmaya ikna ettiler. Bu arada evdeki çöpleri boşaltan ekipler, evden çıkan çöpleri belediyeye ait temizlik traktörüne yüklediler. Çöplerin traktöre konulduğunu gören akli dengesi bozuk kadın ise bir anda kendisini çöplerin bulunduğu traktörün römorkuna attı. Zabıta ekipleri tarafından traktöre konulan çöpleri geri boşaltmaya çalışan kadını mahallede yaşayan insanlar sakinleştirmeye çalıştı. Kendisini sakinleştirmek için gelen mahalleliye de saldıran kadını zabıta ve temizlik ekibinde alışan personel sakinleştirdi. Çöp evden yaklaşık iki traktör dolusu çöpü tahliye eden ekipler daha sonra evi temizleyerek mahalle sakinleriyle birlikte kadını evine götürdüler.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 17:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?