7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Zabıtadan gıda denetimine devam...

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi gıda tüketimi yapan mekanları sıkı bir şekilde denetlerken kullanım tarihi geçmiş 3 ton kuru gıda ele geçirdi.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerinin market, bakkal ve et ürünleri satan mekanlara yaptığı denetimler sonucu kullanım tarihi geçmiş yaklaşık 3 ton kuru gıda ele geçirdi. Tarihi geçmiş gıdaları bir araya topladıktan sonra Yenişehir Belediyesi çöp filosunda imha eden zabıta ekipleri, halkın alışveriş yaparken dikkatli olmasını istedi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürü Aydın Demir, insan sağlığını direkt etkileyen ve günlük gıda alışverişi yapılan mekanları ciddi denetime tabi tutuklarını belirterek, "Kuru gıda ve et ürünleri tüketimi yapan mekanların sağlığa uygun olması gerekir. Kuru gıda ve et ürünleri satan mekanların temizliği hepimizi ilgilendirmektedir. Bu anlamda gerekli ölçütleri yerine getirmeyen işyerlerine geçit vermeyeceğiz. Halkın sağlığı için ne gerekiyor ise Yenişehir Belediyesi olarak yapacağız. Bugüne kadar yaptığımız denetimlerde gerek uyarı gerekse cezai işlemlerimiz oldu. Kuru gıda ve et ürünü mamulleri satan market ve bakkallarda denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Yaptığımız denetimlerde tarihi geçmiş 3 ton kuru gıda yakaladık. Tarihi geçmiş gıdaların büyük çoğunluğunun satışı kenar mahallelerdeki işyerlerinde gerçekleşmektedir. Tarihi geçmiş gıdaların önüne geçmek için yeni bir uygulamamız daha var. Üretici firmaların temsilcileri ile görüşmeler yapıyoruz. Üretici firmaların kontorölleri kendi ürünlerini denetimini yapacaklar, tarihi geçmiş ürünleri kendileri piyasadan geri çekecekler aksi takdirde yetkili firmaya yasal işlem yapılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 12:59:01
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 14:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?