8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Zana BDP'nin iftarına katıldı

LEYLA ZANA BDP'NİN İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

BDP Diyarbakır Silvan İlçe Başkanlığı iftar yemeği verdi. Yemeğe eski HEP Milletvekili Leyla Zana da katıldı.

Sezik Düğün Salonu'nda DTP İlçe Başkanlığı tarafında verilen iftar yemeğinde bin 500 vatandaş bir araya geldi. Yemeğe eski Milletvekili Leyla Zana, BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP Silvan İlçe Başkanı Abdullah Eflatun, BDP, KURDİ-DER, MEYA-DER ilçe yöneticileri, İl ve Belediye Meclis üyeleri, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, imamlar, muhtarlar ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Okunan mevlidin ardından, yemekte bir konuşma yapan BDP İl Başkanı Nijad Yaruk, birlikteliğin önemine değindikten sonra, 12 Eylül'de yapılacak referandumda Kürtlerin önüne getirilecek sandıklar nasıl boş getiriliyorsa, öyle boş gönderilmesini istedi. Yaruk, "Öyle bir dönemdeyiz ki birlik olmalıyız. Bu süreçte bu topraklardan tek bir ses çıkmalıdır. Yüzyıllardır bu halk kandırılmıştır. Bu sefer kandırılamayacağını göstermelidir. Barış, demokrasi, kalıcı bir çözüm için her zamandan daha çok bu süreçte

birlikteliğe ihtiyaç vardır. Bir ses bize gereklidir. O ses Kürtlerin önüne getirilecek sandık nasıl boş getiriliyorsa, öyle de boş gönderilmelidir. Kürtlerin artık sözlerle kandırılamadığını ve birlikteliklerini hayata geçirdiklerini göreceklerdir. Bu birliktelikle önlerine yeni bir anayasa bırakmaları gerektiğini anlayacaklar. Bu yeni anayasada sizlerin hakları olacaktır. Bu sizlerin birlikteliğinizle gerçekleşecektir. Hiç kimse babasının hayrına size vermeyecektir. Birlikteliğinizle bu hakları elde edeceksiniz. Birliktelik ve birliğin sesi gereklidir" dedi.

Eski Milletvekili Leyla Zana ise, inançlı insanlardan hiçbir zaman korkmadığını belirterek, "İnsan inançlı olsun, inancı ne olursa olsun ona saygı göstermeliyiz. İnançsız insanlardan korkmalı ve kendimizi korumalıyız. Allah'a şükür ki Kürtler inançlıdır. Bu inanç ve kültürle ayakta kalmışlardır. İnanç kültürümüzden bir parçadır, yani kimliğimizden bir parçadır. Bu halk için bir dua bile okumak, bu halkın zaferi olduğuna inanıyorum. Bizim inancımız canı gönüldendir. Kürtler hiçbir zaman inançlarını siyasete alet etmemişlerdir. Kendi evlerinde namazlarını kılmışlar, oruçlarını tutmuşlar, şükürler olsun ki; Allah'a ve peygambere de inanmışlardır" diye konuştu.

LEYLA ZANA BDP'NİN İFTAR YEMEĞİNE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 12:59:05
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?