5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Zana'nın yargılanmasına devam edildi

Diyarbakır'da 2007 yılı Nevruz kutlamaları sırasında terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan, hakkında 5 yıl hapis cezası istenilen DEP eski milletvekili Leyla Zana'nın yargılanmasına devam edildi.

21 Mart 2007 yılında Diyarbakır'da yapılan Nevruz kutlamaları sırasında terör örgütünün propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan DEP eski milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır 6. Ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya katıldı. Mahkemede, Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesini tekrarlayan sanık Zana, ''Söylediklerimin suç olmadığını düşünüyorum. Konuyla ilgili olarak gazetelerde çıkan haberler, söylediklerimi tam olarak yansıtmamıştır'' dedi.

Mahkeme heyeti, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın görüşlerini yansıtan bazı internet sitelerinden alınan çıktıları sanık Zana'ya sordu. Zana, bu internet sitelerini takip etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, Zana'nın yaptığı konuşmanın yer aldığı CD'nin 3 kişilik bilirkişiden oluşturulacak bir bilirkişi heyeti tarafından çözümünün yeniden yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Leyla Zana mahkeme çıkışı bir açıklama yapmazken, kameralara el salladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Leyla Zana'nın terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

DEP eski milletvekili Leyla Zana, Diyarbakır'da 21 Mart 2007 tarihinde Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada, "Kürtlerin 3 lideri vardır. Biri Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'dir. Diğeri Kürdistan Federe Bölge Başkanı Mesut Barzani'dir. Üçüncüsü ise Başkan Öcalan'dır" demişti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 18:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif IP: 78.174.0.xxx Tarih : 14.11.2007 19:39:53

artık yetmez mi terörün boy göstermesi.daha kaç ailenin göz bebeği ölsün istiyorsunuz.yetmezmiş gibi bide meclise soktuk bu insanları.millet vekili dediğin kişi milleti temsil eder.eğer ben milletsem bunlar beni temsil edemez.bitsin istiyorum artık bunların egemenliği.leyla zana ve yandaşları sizin beyniniz terörle yıkanmış.amacınıza ulaşamayacaksınız.susun ve çekilin artık.sizin gücünüz ne TÜRKİYE'yi yıkmaya yeter nede askerimizi tüketmeye yeter.havasını soluduğunuz ekmeğini yediğiniz bu topraklara nankörlük yaptınız.yetmez mi.askerimiz ve halk yaptıklarınızın hesabını size çok kötü soracak ALLAH'ın izniyle.