3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Zap kampı hedefte

Teröristlerin üzerinde peşmerge kimliği çıktı...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)nın Irak'ın Kuzeyinde başlattığı hava destekli kara harekatında terör örgütü büyük zaaiyat verdi.

1 ileriZorlu kış koşullarında operasyonlar aralıksız sürerken saat 05:30'da Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığında kalkan F-16 savaş uçaklarının terör kamplarını yerle bir ettiği öğrenildi. 21 Şubat tarihinde buyana sınır ötesi operasyon kapsamında öldürülen PKK'lı terörist sayısının 100'ü bulduğu ifade ediliyor.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK yuvalarına yönelik geçen perşembe gecesi başlattığı 'Güneş' adı verilen sınır ötesi kara harekat sürerken, savaş uçakları ise havadan destek veriyor. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana jet üssünden bu sabah saat 05:30 sıralarında kalkan 6 adet F-16 savaş uçağı Mehmetçiğin kara harekatı operasyonu düzenlediği Haftani Dağlarına doğru hareket etti. Günün ilk ışıklarında uzun menzili füzeler ile kalkan savaş uçakların terör kamplarını yerle bir ettiği öğrenildi. Diyarbakır'da şafakta başlayan olağan üstü hava hareketliği ise halen devam ediyor. Hangarlardan çıkan 14 adet F-16 savaş uçağı Kuzey Irak sınırına doğru yol alıyor.



PKK'lıların üzerinde peşmerge kimliği çıktı


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)nın 21 Şubat tarihinden buyana sürdürdüğü kara harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 100'ü bulduğu ifade edilirken, öldürülen bazı PKK'lıların üzerinde liderliğini Mesut Barzani'nin yaptığı Kürdistan Demokrat Parti bünyesinde bulunan peşmerge asker kimliği çıktı. Bölücü terör örgütüne ağır zaiyat veren Mehmetçik havanın - 40 dereceyi bulduğu dağlık zorlu coğrafyada amansız operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.



Bordo bereliler Zap kampına indi


Binlerce asker ile sınır ötesi operasyonda öncülük eden Bordo Bereli özel komandolar, örgütün Kandil'den sonra en önemli kampları olan Zap ve Hakurk'u hedef aldı.

Bordo Bereliler, Zap Kampı'na teröristlerin girilemez gözüyle baktığı ve en önemli girişlerinden olan Çiyane Reş bölgesinden operasyon düzenledi.

Zap Kampı'nın 7 ayrı bölgesinde komandolarla teröristler arasında şiddetli çatışmalar önceki geceden beri sürüyor.


Sınır birlikleri kırmızı alarmda



PKK terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Kuzey Irak'ın Haftani, Hakurk, Zap ve Avaşin bölgesine 2 günden buyana çok sayıda zırhlı araç ve komanda sevk edilirken, Irak'ın sınırındaki birlikler Genelkurmay Başkanlığı emri ile kırmızı alarma geçti. Şırnak'ın Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri ile Hakkari'nin Çukurca kırsalında teröristlerin Türkiye'ye sızmalarına karşı askerler yüksek dağlara kurulan nöbet kulelerinde gece görüşlü termal kameralar ile sınırda kuş uçurtmuyor. Tansiyonun her geçen gün yükseldiği bölgede Mehmetçik özel dedektörler ile yollarda mayın arama faaliyetlerini ise sürdürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 13:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?