7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Zihinsel engelli kadına tecavüz

ZİHİNSEL ENGELLİ KADINA TECAVÜZ

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi merkeze bağlı Alitaş köyünde Kaymakamlık tarafından geçtiğimiz yıl yardım eli uzatılan zihinsel engelli kadına tecavüz edildiği ortaya çıktı. 8 aylık hamile olduğu anlaşılınca tecavüze uğradığı ortaya çıkan zihinsel engelli kadın, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Sığınma Evi'ne gönderilerek koruma altına alındı.

Merkeze bağlı Alitaş köyü, Birgeni mezrasında kendisi gibi zihinsel engelli olan 3 çocuğuyla birlikte Ergani Kaymakamlığı tarafından kendilerine yaptırılan tek odalı evde yaşayan E.B.'ye tecavüz edildiği, hamile kalınca ortaya çıktı. Köyde H.T.(18) tarafından tecavüze uğradığı ileri sürülen E.B., zihinsel engelli olması ve konuşamaması nedeniyle tecavüze uğradığını söyleyemedi. Aradan geçen zaman içerisinde karnı büyümeye başlayan ve yapılan sağlık kontrolünde 8 aylık hamile olduğu ortaya çıkan kadının durumu, Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, E.B.'ye tecavüz eden kişinin, aynı köyde oturan komşusu H.T. olduğunu belirledi. Gözaltına alınan tecavüz zanlısı H.T., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. H.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, tecavüze uğrayan zihinsel engelli kadın, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Sığınma Evi'ne gönderilerek koruma altına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:22:02
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 18:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
filiz alan IP: 88.229.55.xxx Tarih : 26.11.2009 16:58:16

vallahı ben bu haberi okudum çok sinirlendim bu kadar mı insanlar allahı unutmuşya kiyamet günü yakışıyr galiba bu kadar da olmaz ki yazıklar olsun bu tür insanların allah belasını versin aslında var ya böyle insanları alıp türkiye dışına atmalı o kadını ne suçu vardı ya insanlara bir daha nalet olsun ya allah hakkını alsın inş tek dilegim budur aynısı onun bacısınada yapsınlar inş