4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Zılgıtlı temel atma töreni

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Sanayi Mahallesi’nin kanalizasyon şebekesinin temeli atıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, Sanayi Mahallesi’nin kanalizasyon şebekesinin temeli atıldı. Temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde mahalle sakinleri, çalınan Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekerken, Belediye Başkanı Osman Baydemir’i zılgıtlar eşliğinde karşıladılar.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sanayi Mahallesi’nin 2 ay öncesine kadar insan onurunu incitecek bir durumda olduğunu hatırlatarak, "Sanayi Mahallesi bundan 2 ay öncesine kadar insan onurunu incitecek bir durumdaydı. Burası 2 ay 10 gün gibi bir sürede tamamıyla temiz bir ortama kavuşmuş olacak ve bu civardaki çocuklar, tifo gibi hastalıklara artık kolayca yakalanmayacak. Burası 260 milyar TL’ye mal olacak ama bu değerin 10 katına da mal olsaydı, biz yine de Sanayi Mahallesi’ne bu kanalizasyon şebekesini yaptıracaktık" dedi.

Konuşmanın ardından, belediye başkanları tarafından kanalizasyon şebekesinin temeli atılırken, katılan misafirler için getirtilen meyve suyu ve kola için çocuklar birbirlerini ezdi. Masa üzerinde bulunan meşrubatları alamayan ve yerde birbirlerinin üzerine çıkan çocuklar, vatandaşların yardımıyla ayrıldı. Kola ve meyve suyu alan çocuklar, aldıkları meşrubatları büyük bir keyifle içti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 17:20:03
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 16:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?