7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Zülfikarlı İsrail protestosu

Diyarbakır'da, Filistin'e saldıran İsrail'i protesto etmek için binlerce kişi cuma namazı çıkışı Ulu Cami önünde bir araya geldi. Protesto gösterisi sırasında ismi tespit edilemeyen bir kişinin elinde 2 adet 'Zülfikar' olarak bilinen çift başlı kılıç ile binanın çatısına çıkarak gösteriye destek vermesi dikkat çekti.
Diyarbakır'da binlerce kişi İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıları kınamak amacıyla cuma namazı çıkışında Ulu Cami önünde toplandı. Kalabalık, İsrail, ABD, Almanya ve İngiltere'ye lanet yağdırırken sık sık, slogan attı. Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan İlim-Der Diyarbakır İl Başkanı Fırat Taşlıgil, yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, "İsrail yaşlı, kadın, çocuk demeden her gün Filistinli kardeşlerimizi acımasızca katlediyor. Bu saldırı bütün İslam ümmetini öfkeye boğmuş ve derinden
yaralamıştır" dedi.
Basın açıklaması için toplanan binlerce kişi sık sık slogan atarlarken, Ulu Cami bitişiğinde bulunan tek katlı bir yapının çatısına çıkan ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişinin Hz. Ali'nin kılıcı olan çift başlı Zülfikar'ın benzeri iki kılıçla gösteriye katılması dikkat çekti. Elindeki 2 adet Zülfikar'ı sallayarak atılan sloganlara destek olan kişi mitingin bitmesi ile ortadan kayboldu.
Taşlıgil'in Filistinliler için dua etmesinin ardından grup, İsrail aleyhine bir süre slogan attıktan sonra dağılırken pazar günü İstasyon Meydanı'nda da miting düzenleneceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?