4
Mayıs
2024
Cumartesi
KİTAP

Kitap günleri nihayet

Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen 1. Kitap, Kültür, Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında kitap şenliği başladı. 70 yayınevinin kitaplarının sergilendiği stantlardan kitap alan öğrencilere çekilişle para ödülü verilecek.

Yer sıkıntısı nedeniyle önceki hafta ertelenen kitap şenliğine, bugün start verdi. Valilik tarafından organize edilen 1. Kitap, Kültür, Sanat Günleri etkinlikleri, Selahattin Eyyubi Çarşısı üzerinde başladı. Vali Efkan Ala, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Canan ve Kültür Turizm İl Müdürü Songöl Göksu tarafından açılışı yapılan kitap şenliği stantlarında 70 yayınevine ait dini ağırlıklı 10 bin kitap sergileniyor.

Vatandaşlar ile birlikte stantları gezen Vali Ala, 2 kitap aldı. Esnafların verdiği hediyeleri geri çeviren Ala, "Diyarbakır'da ilk kez Kitap, Kültür, Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında kitap şenliği yapılıyor. Umarım bu yıl yaşanan birtakım aksaklıklarla bundan sonraki yıllarda karşılaşılmaz. Bütün şairleri bugünün vesilesiyle bir kez daha anıyoruz" dedi.

1. Kitap, Kültür, Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında kitap alan öğrenciler arasında her gün yapılacak olan çekilişle günde 3 öğrenciye 100 YTL para verileceğini duyan ilköğretim ve lise öğrencileri, kitap almak için adeta birbiriyle yarıştı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kitap şenliği, Ramazan Bayramı'nın son gününe dek sürecek.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 17:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?