4
Mayıs
2024
Cumartesi
MEDYA

Gazeteci Anter, Diyarbakır'da anıldı

Diyarbakır'da gazeteci Musa Anter, ölümünün 13. yıldönümünde yakınları ve sevenleri tarafından anıldı. 20 Eylül 1992 tarihinde Seyrantepe Mahallesi 36. Sokak'ta kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından öldürülen gazeteci Musa Anter, ölümünün 13. yıldönümünde yakınları ve sevenleri tarafından anıldı.

Cinayetin işlendiği sokakta düzenlenen anma törenine, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhan Diken, alt kademe belediye başkanları, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Demirtaş, demokrasi platformu üyeleri, Anter'in yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Kalabalık grup tarafından "Ape Musa, seni vuran eller kırılsın" şeklinde slogan atıldı.

Anma töreninde bir konuşma yapan Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni İrfan Uçar, "Musa Anter cinayeti aydınlatılmasına rağmen failler henüz yargı karşısına çıkarılmadı, aksine ödüllendirildi. Katillerin yargılanması için açılan dosyalar ise mahkemelerde tozlu raflara kaldırıldı" dedi.

Musa Anter cinayetinin, üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen aydınlatılmadığını öne sürerek, bu durumun düşündürücü olduğunu söyleyen İHD Diyarbakır Şube Başkanı Demirtaş, "Türkiye'de demokrasi ve barışın sağlanması için öncelikle Musa Anter ve diğer faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 19:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?