4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

"Camiye yardım et" cennete git...

Diyarbakır'da yarım kalan camilere yardımı teşvik etmek için yerel televizyonlara reklamlar veriliyor. Reklamda ana unsur olarak "Kim Allah için mescit yaparsa, Cennet'te Allah ona bir köşe yapar. Ahrette seni kurtaracak bir eserin yoksa, fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme" mesajı iletiliyor.

Diyarbakır'da televizyon reklamıyla camilere yardım toplanıyor. Yarım kalan camii inşaatlarının bitirilmesi için vatandaşlardan yeterli maddi destek gelmeyince, reklamla yardım sağlanmaya başlandı. Hayırsever vatandaşlar tarafından temeli atılan camilere, il müftülüklerinden habersiz yapıldığı için devlet parasal destek vermiyor. Tamamen vatandaşların desteğiyle yapılan camiler, daha sonra müftülüğe devredildikten sonra hizmete açılıyor. Diyarbakır'da yerel yayın yapan Can TV'de camii yardımları için yayınlanan reklamda şu ifadelere yer veriliyor:
"Allah'a ve ahret gününe iman edenler, camiler yapar. Salih amel işlemiş olurlar. Kim dünyada Allah için bir mescit yaparsa, Cennet'te Allah ona bir köşe yapar. Ahrette seni kurtaracak bir eserin olmazsa, fani dünyada bıraktığın eserlere kıymet verme. Bu camii inşaatlarının devam edebilmesi için tüm Müslümanların yardımını bekliyoruz. Yardımlarınızı, devam eden camii inşaatlarındaki derneklere yapabilirsiniz."

Reklamla Müslümanları camilere yardım yapmaya teşvik ettiklerini söyleyen Can TV Program Sorumlusu Ahmet Dalgıç, "Diyarbakır'da yapımı süren camii inşaatlarına vatandaşlar tarafından maddi destek gelmediği için birçok camii yarım kamış durumda. İnşaatların bitirilmesi için camii derneklerini oluşturan görevliler bize reklam yapmak isteklerini söyleyince, biz de onların isteği doğrultusunda bir reklam hazırladık. Camii yararına olduğu için televizyon yönetiminin aldığı karar doğrultusunda 600 YTL'lik reklamı ücretsiz yayınlıyoruz. 15 günden bu yana yayınladığımız reklamda, camilerin bir an önce bitirilmesi için vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 13:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?