7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

163 çiftin toplu nikahı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 163 çiftin resmi nikah töreninde, 50 yaşındaki baba ile 25 yaşındaki oğlu, aynı anda nikah masasına oturdu.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait "Beyaz Kelebekler Çamarşırevleri"ne müracaat eden 163 dini nikahlı çiftin resmi nikahı, görkemli bir törenle kıyıldı. Kaplan Düğün Salonu'nda düzenlenen nikah törenine, Fransa'nın Rennes kenti Belediye Başkan Yardımcısı Nicole Kiil Nielsen ile Diyarbakır alt kademe belediye başkanlarının yanı sıra 163 dini nikahlı çift ve çiftlerin çocuk ve torunları katıldı. Tören öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, çeşitli nedenlerle nikahlarını yapamayan çiftlerin heyecanlarını paylaştıklarını söyleyerek, çiftlere bundan sonraki yaşamlarında mutluluk diledi.

Kadın ve çocuklar için hayatı kolaylaştırmak amacıyla çaba harcadıklarını belirten Baydemir, "Kadını özgürleşmemiş toplumların daha alacağı çok mesafe var. İki dezavantajlı grup olan kadın ve çocukların hayatını kolaylaştırmak için çabalarımız var. Kurduğumuz çamaşır evleri ve tandır evleri çalışıyor. Sağlık merkezlerimiz başvurulara yanıt olmaya çalışıyor" dedi.

 

163 çiftin resmi nikahının kıyıldığı törende temsili olarak, Kasım ve Ferit Tanrıkut, Mustafa Bayram, Abdurahman Emsen ve Metin Aydın ile eşlerinin nikahları kıyıldı. 163 çiftten 50 yaşındaki Kasım Tanrıkut ile eşi İpek Kırhan ve 25 yaşındaki oğulları Ferit Tanrıkut ile gelinleri Hediye Balta'nın aynı anda resmi nikah kıydırması dikkat çekti. Baba ve oğlun resmi nikahlarının kıyılmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, çiftler için hazırlanan iki ayrı 10 katlı pasta, Başkan Baydemir tarafından kesildi. Baba ve anne pastayı kendileri yerken, oğlu ve gelinin ise kesilen pastayı birbirlerine yedirmeleri dikkat çekti.

Temsili nikah töreninin ardından sahne alan Büyükşehir Belediyesi Korosu'nun söylediği Kürtçe müzik eşliğinde eğlenen çiftler, çocukları ve torunlarıyla halay çekti.

Nikahları kıyılan çiftlere belediye tarafından çeşitli hediyeler verildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 18:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?