7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

2 bin 677 köye ulaşılamıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ ve Tunceli illerinde toplam 2 bin 677 köy yoluyla 200'e yakın mezra yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni bir haftadan bu yana etkisi altına alan kar yağışı bölgede hayatı felce uğrattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin'de 5 ilçe ve 200 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, Batman'da bin 499 köy yoluyla 100 mezra, Siirt'te 93, Şırnak'ta 68, Elazığ'da 499 ve Tunceli'de ise 239 köy yolu ulaşıma kapandı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 79 köy yoluyla 100 mezrayla iletişimin tamamen kesildiği ve ekiplerin yol açma çalışmalarına dünden bu yana devam ettiği bildirilirken, Lice-Bingöl Karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Diyarbakır merkezde 2 gündür aralıksız olarak yağan kar yağışı ise yerini buzlanmaya bıraktı. Belediye ekipleri dün akşamdan bu yana buz kırma ve tuz dökme çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan yoğun kar yağşıı nedeniyle Elazığ ve Diyarbakır'da uçak seferleri iptal edildi. THY yetkililerinden alınan bilgilere göre, Diyarbakır-Ankara ve Diyarbakır-İstanbul uçak seferleri buzlanma ve sis nedeniyle iptal edilirken, Elazığ'da da Elazığ-Ankara uçak seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 16:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?