4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Bozuk cihaz nedeniyle öldü' iddiası

Diyarbakır'da, sepetli bir motosikletin çarpması sonucu beyin travması geçiren Mehmet Kızıltepe'nin, sevk edildiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin tomografisi cihazının bozuk olması nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi.

Alınan bilgilere göre olay, geçtiğimiz gün Yeniköy Mezarlığı civarında meydana geldi. Babası ve oğlu ile birlikte iftarını açmak için eve giden 2 çocuk babası Mehmet Kızıltepe'ye (24), sürücüsünün alkollü olduğu ileri sürülen, plakası belirlenemeyen bir sepetli motosiklet hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle kucağındaki çocuğu fırlayan ve yaklaşık 50 metre sürüklenen Kızıltepe, çevredeki vatandaşlar tarafından Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İsmi açıklanmayan sepetli motosiklet sürücüsünün ise olay yerinden kaçarken hızlı gittiği için durdurulduğu ve olayın faili olduğunun tespit edilmesi üzerine gözaltına alındığı ileri sürüldü. Sürücünün, daha sonra çıkarıldığı adli makamca tutuklandığı belirtildi.

Kızıltepe'nin ailesi, Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Mehmet Kızıltepe'nin, beyin travması geçirdiği için acilen tomografisinin çekilmesi gerektiğini, ancak üniversitedeki cihazın bozuk olması nedeniyle tekrar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını ileri sürdü.

Yaralı Kızıltepe'nin, burada beyin tomografisi çekildikten sonra yeniden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini belirten ailesi, "Ancak nöbetçi hekimler, filmden tam olarak bir şey anlamadıklarını söyledi ve hastayı yeniden Devlet Hastanesi'ne gönderdi.

Beyin travması geçiren Mehmet Kızıltepe, sevk esnasında bitkisel hayata girdi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Üniversitenin ihmali ve vurdumduymazlığı sonucu yaralı hastamız hayatını kaybetti" iddiasında bulundu.

Doğum Hastanesi idari birimlerde görevli olduğu öğrenilen Mehmet Kızıltepe'nin cenazesi, üniversite morgundan alınarak Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 17:15:27
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 10:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bir doktor IP: 85.98.64.xxx Tarih : 14.10.2005 04:14:16
sayın rektörümüz uyuyor herhalde?rektörüm sadece hava atarak gezmekle bu işler olmuyor oraya layık değilsiniz.7 yıldan beridir ne yaptınız üniversiteye.sadece geri bıraktınız ve tebrikler onuda çok iyi becerdiniz.