8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Diyabarkırda Nevruz çalışmaları

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Cengiz, Nevruz çalışmalarına start verildiğini ve yapılacak bölge mitingine 1 milyonun üzerinde kişinin katılmasının hedeflendiğini söyledi.

Konuyla ilgili Bağlar DTP İlçe binasında basın toplantısı düzenleyen DTP Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Cengiz ve il yöneticileri, 2006 Nevruz kutlamalarına ilişkin yapılan çalışma ve hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenecek olan mitinge yaklaşık 1 milyon kişinin katılmasının hedeflendiğini söyleyen Cengiz, "Diyarbakır-Elazığ Karayolu üzerindeki fuar alanında gerçekleştirilecek 'Diyarbakır Nevruz Mitingi' çalışmalarında bin kişi aktif olarak görev alacak. 21 Mart'ta yapılacak olan bölge mitingine, 1 milyonun üzerinde kişinin katılması hedefleniyor. Nevruz'a Koma Şevnim, Koma Azat, İlkay Akaya, Çar Neva ve sürpriz bir sanatçı davet edildi" dedi.

Nevruz'a güçlü ve organize şekilde hazırlık yaptıklarını ifade eden Cengiz, "Yapılacak olan Nevruz kutlamasının hazırlıkları kapsamında hukuk, mali ve basın komisyonlarının yer aldığı 9 komisyon oluşturuldu. Tertip Komitesi'nde sivil toplum kuruluşları da yer alacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 17:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 85.106.229.xxx Tarih : 11.03.2006 19:56:24
Ne yazıkki biz gerçek Diyarbakırlılar kutlayamıyoruz Nevruzu, bizi adetimizden, kültürümüzden uzaklaştırıp siyasi pkk şovuna dönüştürdükleri için Nevruzu kutlayamıyoruz. Bu yüzden kınıyorum dehap' ın devamı olan partiyi. Türk-Kürt Kardeştir, Ayrım Yapan Kalleştir.