4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Diyarbakır'da adres karmaşası

Diyarbakır'da sokak isimlerinden dolayı yaşanan adres karmaşası nedeniyle yüzlerce yeşil kart iptal olurken, vatandaşlar yeni ikamet adresini bilmediği için elektrik, su ve telefon faturalarını ödemekte zorluk çekiyor.

80 mahallede ikamet eden 25 bin kişinin adressiz yaşadığını ileri süren 5 Nisan Mahallesi Muhtarı Zülfi Kurt, "Belediye, sokak isimlerini Kürtçe olarak değiştirdikten sonra bu isimleri sakıncalı bulunduğu gerekçesiyle silince, adresler yok oldu" dedi.

Diyarbakır'da 80 mahallede yaşayan 25 bin kişi, adressiz yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 ay önce büyük sokaklar 3'e bölündükten sonra yeni sokakların bir kısmına "Zozan, Botan, Welat, Amed" gibi Kürtçe isim verildi, ancak bu isimler sakıncalı görülünce bu kez belediyenin aldığı ikinci bir kararla sokak isimleri silindi.

Hal böyle olunca, isimsiz kalan 80 sokakta bu kez adres karmaşası yaşanmaya başladı.

MUHTAR, MAHKEMELİK OLDU

25 bin insanın mağdur olduğunu söyleyen 5 Nisan Mahallesi Muhtarı Zülfi Kurt, "Mahallemizde 82 bin kişi 170 sokakta yaşıyordu.

Belediye, 3 ay önce büyük sokakları 3'e bölerek yeni isimler verdi, ancak yeni sokaklara verilen Kürtçe isimler sakıncalı görüldükten sonra silindi. Durum böyle olunca adres karmaşası yaşanmaya başladı.

Vatandaşlar, yeni adreslerini bilmediği için su, elektrik ve telefon faturalarını ödemekte zorluk çekiyor. Her gün 200 kişi adresini öğrenmek için geliyor, ancak ben bile yeni adresin ne olduğunu bilmiyorum.

Adres olmadığı için yüzlerce yeşil kart iptal edildi. Bazı vatandaşlara yeni adreslere göre ikametgah senedi verdiğim için mahkemelik oldum; çünkü verilen adresler ortada yok. Belediyeye defalarca müracaat ettim, ancak herhangi bir sonuç alamadık.

Bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz, aksi halde büyük sorunlar ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 16:47:54
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 16:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?