4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Engelliler istihdam edilmiyor'

Surkent İşitme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İslamhan Bayhan, Diyarbakır'da kamu ve özel sektörlerde yüzde 4 oranında engelli personel çalıştırma mecburiyeti olmasına rağmen engelli vatandaşların istihdam edilmediğini belirterek, "2005 yılı engelliler için istihdam yılı ilan eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın verdiği sözü tutmasını istiyoruz" dedi.

İslamhan Bayhan, bölgedeki engellilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek için dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Bayhan, engellilerin istihdamı için Başbakan Erdoğan'dan istekte bulunarak, Özürlüler Yasası'nın yürürlüğe girmesine rağmen, uygulamada ciddi sıkıntıların yaşandığını dile getirdi. Bayhan, "Kamu ve özel sektörde engelli personel alımında işitme engelli olmamak şartının kaldırılmasını dile getirmiştik, ne yazık ki çağrımız dikkate alınmadı.

Diyarbakır'da kamu ve özel sektörde yüzde 4 oranında engelli personel çalıştırma mecburiyeti uygulanmadığı gibi para cezaları da verilmiyor. 2005 yılını engeliler yılı olarak ilan eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan engellileri umutlandırdı. Ancak söylenenler sözde kaldı. Normal bir insan iş bulmaktan zorlanırken işitme engelliler nasıl iş bulacak Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi öncesi bu meseleye bir çözüm bulmasını istiyoruz. Bir çok arkadaşımız engelli olduğu için büyük sıkıntılarla karşılaşıyor.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Nursel adındaki bir arkadaşımız için 10. duruşmasında bile tercüman bulundurulmadı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 13:52:40
Güncelleme :7 Ağustos 2005 Pazar 15:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?