4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Hasta ve Hasta Yakınları Derneği kuruldu

Diyarbakır'da doktorlar tarafından hastaları korumak ve hakları konusunda bilgilendirmek amacıyla dernek kuruldu.
Hastaları korumak ve hakları konusunda bilgilendirmek amacıyla Diyarbakır Hasta ve Hasta Yakınları Derneği kuruldu.

Dernek Başkanı Dr. Mehmet Ataman, hasta yurttaşların ve yakınlarının haklarını savunmak ve gerektiğinde hasta ve yakınlarına hukuki anlamda destekte bulunmak için derneği açtıklarını söyledi. İnsan hakları ve sağlık alanında çalışmalarını sürdüren derneklerle birlikte bir süre çalışacaklarını ifade eden Dr. Ataman, politik bir amaçları bulunmadığı gibi sağlık çalışanlarına karşı bir dernek olmadıklarını dile getirdi.

Görevini iyi yapan sağlık çalışanlarının her zaman yanında olacaklarını belirten Dr. Mehmet Ataman, "Tıbbi etik, ulusal ve uluslararası belgeler ve standartlarla belirlenmiş bulunan hasta ve hasta yakınlarının haklarının toplumda tanınması, bu hakların kullanılmasının sağlanması, hak ihlalleri karşısında hasta ve hasta yakınlarının kendilerini koruyabilecek girişimlerde bulunmalarının desteklenmesi amaçlarımız arasındadır.

Ancak, görevini kötüye kullanan, örneğin bıçak parası alan ve hastaya teşhis koymayan hekimler, karşılarında bizi bulacaktır. Derneğin en büyük amacı, yurttaşları hakları konusunda bilinçlendirerek, eğitilmesini sağlamaktır. İnsanlar, halen birçok konuda hangi kuruma gideceğini bilmiyor.

Hastane yönetimi ve hekimlerden kaynaklanan bazı sıkıntılar nedeniyle mağdur olan hasta ve hasta yakınları için gerektiğinde ücretsiz hukuki destek de vereceğiz" diye konuştu.

Dr. Ataman, Baro, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Tabip Odası, Mazlum-Der ve Toplum - Der ile birlikte çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 17:02:41
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 17:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?