7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Ilısu Barajı tepkisi

Ilısu Barajı altında kalacak olan tarihi Hasankeyf İlçesi'nin kurtarılması için at üstünde eylem yapan 'Don Kişot' lakaplı Osman Akkuş, "Hasankeyf sepet değil ki taşına" dedi.

'Don Kişot' lakaplı eski gazeteci Osman Akkuş, Ilısu Barajı altında kalacak olan Hasankeyf'in kurtarılması amacıyla bir protesto eylemi yaptı. Diyarbakır Ofis semtinde at sırtında tur attıktan sonra vatandaşların meraklı bakışları arasında basın açıklaması yapan Akkuş, Hasankeyf'in kurtarılmasını istedi. Basın açıklamasını at sırtında yapmak isterken, atın eyerinin kırılmasıyla düşme tehlikesi yaşayan Akkuş, çevredekilerin yardımıyla güçlükle ata binebildi. 10 bin yıllık bilinen geçmişiyle Hasankeyf'in bir dünya kenti ve insanlığın ortak mirası olduğunu söyleyen Akkuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hasankeyf'i taşıyacağız" sözlerine tepki göstererek "Hasankeyf sepet değil ki taşına" dedi.

Ilısu Barajı'nın Hasankeyf'i yutmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Osman Akkuş, "Hasankeyf insanlığın ortak mirasıdır. Aynı zamanda Hasankeyf onurumuzdur. Bu onuru ilelebet yaşatmak ve çocuklarımızla paylaşmak istiyoruz. Enerji bahanesiyle bu sefer Hasankeyf'i yok etmeye kesin kararlılar. Mezopotamya'ya mal olmuş izlerimizi, bu topraklarla yoğrulmuş kültürümüzü yok edeceklerini sananlar yanılgı içindeler. İşgal her zaman topla, tüfekle olmaz. İşgal bazen farklı yöntemlerle de uygulanır. Ilısu Barajı projesinde kimse enerjiyi bahane etmesin. Ilısu Barajı'nın Hasankeyf'i yutmasına ve suyun işgaline izin vermeyeceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz. Demokrasinin gereği seçildiniz ve yetkilendirildiniz. Ancak unutmayın ki size verilen bu yetkinin sınırı var. Yani 'Nasıl olsa tek başıma iktidardayım, güç bende' derseniz, demokrasilerdeki sınırlarınızı ve halka rağmen hiçbir şey yapılamayacağını hatırlatırız" diye konuştu.

Yoldan geçen vatandaşların meraklı gözlerle izlediği basın açıklamasının ardından Osman Akkuş atıyla ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 12:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?