7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Karda yaşam mücadelesi

Kulp İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü Geçitli Mezrası'nda kar nedeniyle köyde mahsur kalan hasta, mehmetçik ve korucular yardımıyla 11 kilometrelik zorlu yolculuktan sonra hastaneye kaldırıldı.

Kar yağışı nedeniyle yolları kapalı olan Kayacık Köyü Geçitli Mezrası'nda ikamet eden 63 yaşındaki Hazar Hazal adlı vatandaşın hastalanması üzerine vatandaşlar, Kulp Kaymakamı Yüksel Kara'dan yardım istedi. Harekete geçen Mehmetçik ve köy koruculardan oluşan ekip, zor doğa koşullarına rağmen Geçitli Mezrası'na ulaştı. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı mezradan 11 kilometre uzaklıktaki karayoluna sedyeyle taşınan hasta, burada bekletilen minibüse bindirilerek Kulp İlçesi'ndeki sağlık ocağında tedavi altına alındı.

Kulp Kaymakamı Yüksel Kara, Mehmetçik ve koruculardan oluşan ekibin bir hastayı kurtardığını belirterek, "Kurtarma operasyonuyla ilgili olarak bir vatandaşımız bize ulaştı. Durumunun acil olduğunu söyledi. Yol karlı olduğu için askerler korucularla ekip oluşturduk ve mezraya gönderdik. Vatandaşı aldırdık ve tedavisini yaptırdık. Durumu iyi. Bizim arazimiz Diyarbakır'ın ikinci en geniş arazisidir. Arazi yapısı itibariyle dağlık ve dağınık. 360'a yakın mezramız bulunuyor. Bir çoğunun da yolu olmadığı için doğa koşullarıyla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bu tür vakalarla sürekli karşılaşmaktayız. Korucularımız güvenlik faaliyetleri dışında vatandaşa bu tür yardımları da yapıyor. Korucularımız bu nedenle oldukça önem arz etmektedir" dedi.

Hazar Hazal adlı hasta ise Mehmetçik ve korucuların hayatını kurtardığını ve her zaman için onlara dua edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 11:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?