7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kart borcu böbrek sattırıyor

Diyarbakır'da devlet memuru, 6 çocuk babası Dursun Akdenizli, kredi kartı borcu olan 30 bin YTL'yi ödeyebilmek için böbreklerini satışa çıkardı. Akdenizli, kredi kartı olmadan önce çok mutlu olduğunu, ancak kredi kartı aldıktan sonra hayatının karardığını söyledi.

25 yıllık devlet memuru Dursun Akdenizli, 2001 yılından bu yana ödeyemediği kredi kartı borçları yüzünden böbreğini satışa çıkardı. Borcunun çok daha fazla olduğunu, ancak evini satıp 6 bankaya ait kredi kartı borcunu kapattığını belirten Akdenizli, geriye kalan 3 bankaya ait kredi kartı borcunun 30 bin YTL'ye ulaştığını, bu borcu ödemek için böbreğini satışa çıkardığını söyledi.

'MUTLUYDUM HUZURLUYDUM'

Kredi kartı olmadan önce çok mutlu ve huzurlu olduğunu, ancak kredi kartı aldıktan sonra hayatının karardığını anlatan 6 çocuk babası Akdenizli, borçlarını ödeyemediği için evinin elektrik ve suyunun kesildiğini belirterek, "Çocuklarım benim yüzüme bakmıyor. Eşim evi 2 kez terk etti. Çocuklarım okula gitmek istemiyor, harçlıklarını çıkarmak için gece gündüz 3 YTL için çalışıyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Bu borcu ben nasıl öderim? Biri çıkıp da böbreklerimden birini alırsa belki bu parayla kredi kartı borcumu kapatabilirim. Başka çarem kalmadı. 2 kızımı evlendirmek için başka kredi kartlarından para çektim. Kredi kartı sayısı 1'den 9'a yükseldi. Daha sonra bu borçlarım birikti. Kredi kartı borçlarımı ve diğer şahıslardan borç aldığım paraları ödemek için bankalardan kredi çektim.

'ÇOCUKLARIMIN GELECEĞİ İÇİN'

Kullandığım kredilerin ana paralarını ödeyemediğim için sadece asgari tutarlarını ödedim ve borçlarım 30 bin YTL'ye çıktı. Lütfen birileri yardım elini uzatsın da yıkılmak üzere olan bir yuvayı kurtarsın. Başka bir kurtuluş yolu bulamadığım ve çocuklarımın geleceği için böbreğimi satışa çıkarıyorum. Ancak böbreğimi satarak bu borçtan kurtulabilirim" şeklinde konuştu.

Borçlarını ödemek için iş adamları ve sanatçı Seda Sayan'ın kendisine yardım elini uzatmasını beklediğini söyleyen kredi kartı mağduru Dursun Akdenizli, "Çocukları olan bir iş adamı benim halimden ve yaşadığım sıkıntıları anlar. 30 bin YTL'lik borcumu kapatmak isteyen hayırsever iş adamına 600 milyon liralık maaşımdan ayda 400 milyon geri ödeme yapmaya hazırım.

'BAŞKA ÇAREM YOK'

Emekliliğime az kaldı, emekli olana kadar aylık öderim, emekli olduktan sonra da geri kalan parayı peşin veririm. Bu durumda böbreğim de satılmazsa ölmekten başka çarem yok. Borçları nedeniyle intihar eden insanları görüyoruz; benim de ölmem mi gerekiyor. Hayırsever iş adamları gazete ve televizyonlardan intihar haberi öğreneceklerine, bize bir babalık ederek, kendi iyiliklerini okumak istemezler mi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 12:49:35
Güncelleme :23 Ocak 2006 Pazartesi 17:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?