4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ramazan davulcularına kimlik kartı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur davulcularına Diyarbakır Valiliği'nce davul çalma izin kartı verilirken, korsan davulcuların da önüne geçildiği belirtildi.

Valilikçe uygulamaya koyulan davul çalma izin kartı, davulculardan büyük ilgi gördü. Sahur davulcuları, geçmiş yıllarda Ramazan ayı boyunca kendilerinin davul çaldığını, ancak parayı hiç alakası olmayanların topladığını söyleyerek, uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

İzin kartlarıyla, korsan davulcuların önüne geçileceği ve vatandaşların gelen davulculardan mutlaka kimlik kartı istemeleri gerektiği belirtildi.

Şehitlik semtinde sahur vaktinde davul çalan Müslüm Gezginci, "Geçen Ramazan aylarında para topladığımız zaman karşımıza zorluklar çıkıyordu. Vatandaş, kapılarına gittiğimizde, 'Size kaç kez para vereceğiz?' diye bağırıp bizi kovuyordu. Bu uygulamadan sonra artık bu tür sorunlarla karşılaşmıyoruz" dedi.

Badin Çiftçi ise gece geç saatlerde büyük tehlikelerin kol gezdiğine dikkat çekerek, "Davulcuların en büyük korkusu, sokak çocukları ve sarhoşlardır. Sürekli tehdit edilip korkutuluyoruz. Bu nedenle biz de artık tek başımıza değil, 4 akraba ve arkadaş ile sokakların yolunu tutuyoruz. Can güvenliğimiz yok, ama ekmek parası için mecburuz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 17:26:43
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 17:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
REMZİ ESER IP: 85.98.39.xxx Tarih : 14.10.2005 09:49:44
Dikkatimi çeken bir hususu sizinle paylaşmak istedim Davul kartında İki kişinin adı geçiyor ancak para toplamada bir kişinin adı geçiyor Acaba diğer kişinin adı geçen yıl yapmış olduğu yolsuzluktan dolayımı geçmiyor Bir diğer husus ise tek kişinin fotoğrafı bulunmasın bilginize Saygılar Remzi Eser