4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şemdin Sakık'tan Mektuplar

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Şemdin Sakık, "Apo" adlı kitabının ardından, "Şemdin Sakık'tan Mektuplar" adında yeni bir kitap yazdı.

Sakık, anılarına ve düşüncelerine yer verdiği kitabında, hükümetin "ABD ile görüştük, terör örgütü PKK'ya karşı askeri tedbirler alınacak" açıklamalarını dinlediğinde, "Kel kafamı yolasım geliyordu. ABD, PKK'nın askeri güç, AB ise siyasal bir güç olarak kalmasını istiyor" ifadelerini kullanıyor.

Kitabında, "IKDP'ye teslim olduğumda kendimi dağda yakalanıp şehre getirilen hanzo gibi hissettim" diyen Şemdin Sakık, Yaşar Kemal'i okumadan, Sezen Aksu'yu dinlemeden, Sergen'i ve Kemal Sunal'ı izlemeden yapamadığını ifade ediyor.

Bir dönem terör örgütü PKK'nın, bölücübaşı Abdullah Öcalan'dan sonra ikinci adamı olan Şemdin Sakık, yargılandıktan sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Müebbet hapse mahkum olan Şemdin Sakık'ın, Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmak için yaptığı başvuru, 10 Şubat'ta reddedilmişti.

Güneydoğu'da 191 silahlı eylemde, başta Bingöl'de 33 erin şehit edilmesi olmak üzere çoğunluğu güvenlik güçlerinden oluşan 256 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Şemdin Sakık, Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmak için 2 yıl önce İçişleri Bakanlığı'na başvurmuştu.

10 şubat 2005'te gelen cevapta, Şemdin Sakık'ın talebi reddedilirken, kararda, "Her ne kadar örgütün çökertilmesine yardımcı olsa da Sakık'ın, merkez komite üyeliğinin yanı sıra örgütün sözde merkez komutanlığı görevini yaptığı, verdiği emir ve talimatlar doğrultusunda yüzlerce insanın ölümünden direkt sorumlu olduğu" belirtilerek, Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanamayacağı ifade edilmişti.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 00:22:46
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 01:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?