7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Temizlik çantası kampanyası

Diyarbakır’ın Sur Belediyesi, 15 bin 843 eve temizlik çantası dağıtıyor. Çantalarda; diş macunu, diş fırçası ve sabun ile temizliğin öneminin anlatıldığı 3 dilde basılmış broşür de yer alıyor.

Kadınlardan oluşan mahalle temsilcileri aracılığıyla temizlik kampanyası yürüten Diyarbakır’ın Sur Beldesi Belediyesi, şimdi de evlere temizlik çantaları dağıtmaya başladı.

Belediye ekipleri, beldede yaşayanlara temizlik bilincini aşılamak amacıyla evleri tek tek gezerek temizlik çantaları dağıtıyor. Ekipler, içinde diş macunu diş fırçası, sabun ve temizliğin öneminin anlatıldığı 3 dilde broşürler bulunan çantaları dağıtıyor.

Hedef kitlelerinin kadınlar olduğunu belirten Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, evlere kadar girerek, kente sahip çıkma bilinci oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Demirbaş, “Bu işin asıl adı kaleyi içten feth etmektir. Projede hedef kitlemiz kadınlardı. Kadınları bu işin sahibi yaparak, onlarla birlikte kenti ve sokakları temiz tutmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 15 bin 843 hanemiz var. Bütün evlere girerek, kadınlarımızla iletişimde bulunacağız” dedi.

Birçok kişi ilk kez karşılaştığı diş fırçası gibi temizlik malzemelerini almaktan memnun. Ekipler, çantaları dağıtırken, belediyenin gelecekteki stratejik planlamalarına altyapı oluşturmak amacıyla, bir de anket yapıyor.

NTV
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 01:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?