4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Umuda yolculuk...

Diyarbakır'da yaşam mücadelesi veren binlerce aile, ekmeğini fındıktan çıkarmak için Akdeniz Bölgesi'ne doğru umut yolculuğuna başladı. Güneydoğulu vatandaşların fındık toplamak için çıktıkları umuda yolculuk treni, Diyarbakır'dan hareket etti.

Başta Adana olmak üzere, çeşitli illere gidecek olan mevsimlik işçiler, fındık tarlalarında günde 12 saat 12 YTL karşılığında çalışacaklarını söyleyerek, "Her yıl büyük zorluklar içinde bu yolculuğa çıkıyoruz. Burada çektiğimiz çile yetmezmiş gibi, bir de gittiğimiz yerlerde zorluklar yaşıyoruz. 2 aileden yaklaşık 40 kişi gidiyoruz. Hırsızlardan korktuğumuz için her evde bir erkek kalıyor. Geriye kalanların hepsi fındık toplamaya gidiyor. Sonuç itibarıyla, bu işi yapmaya ve bu işi yaparken yaşadığımız çile ve zorlukları çekmeye mecburuz. Çünkü, ekmek alabilmek için paraya ihtiyacımız var. Günde 12 saat çalışıp 12 YTL alıyoruz, yani saat başı 1 YTL kazanıyoruz. Geri döndüğümüzde, kiminin cebinde para kalırken, kiminin ise kahvede içecek çay parası bile bulunmuyor " dedi.

Trenin hareket etmesiyle birlikte, kimileri akrabalarını ve sevdiklerinin arkasından su dökerek, bazıları yakınlarına sımsıkı sarılarak veda etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 15:54:22
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 15:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?