4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Zabıtadan 'Kürtçe' anons

Diyarbakır'da vatandaşların belirlenen saatler dışında çevreye çöplerini bırakması, Sur Belediyesi'ni harekete geçirdi. Çevreyi kirletmemeleri konusunda vatandaşlara mahalle aralarında Türkçe ve Kürtçe anons yapan zabıta görevlileri, çöplerin gündüz saatlerinde atılmaması için çöp noktalarında gün boyu nöbet tutuyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan terör olayları nedeniyle köyden kente yoğun göçün en çok yaşandığı Diyarbakır'da kenar semtlerde oturan vatandaşlar, çöp saatleri dışında çöplerini çevreye rasgele atıyor. Bunun sonucunda meydana gelen kirliliği önlemek için zabıta ekipleri, çöp noktaları başında nöbet tutuyor. "Temiz çevre, kirletmemekle olur" sloganıyla temizlik kampanyası başlatan Sur Belediyesi, oluşturduğu temizlik eğitim ekibiyle vatandaşları bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyor. Sokak aralarında vatandaşlara broşür dağıtan temizlik ekibi, ev ev dolaşarak yurttaşların çevreyi kirletmemesini istiyor. Mahalle aralarında Türkçe ve Kürtçe anonslar yapan zabıta ekipleri, daha sonra belediye tarafından yerleştirilmiş olan çöp kutularının bulunduğu yerlerde, atıkların çöp saatleri dışında atılmaması için bekliyor. Zabıta görevlilerinin mahalle aralarında yaptığı Kürtçe anonslarda, "Analarım, bacılarım, çöplerinizi balkondan veya apartman dairesinden rasgele atmayın, çöp arabası geldiği sırada kapınızın önüne bırakın. Çevrenin temizliği konusunda duyarlı olun" çağrısı yapılıyor.

Zabıta görevlilerinin çöplerin atıldığı noktalarda nöbet tutuğunu ifade eden Sur Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Çiçekli, "Temizlik konusunda ancak kirletmemekle en iyi sonucu alabileceğimize inandığımız için bir temizlik eğitim ekibi kurduk. Bu ekibimiz, problemli mahallelerdeki evlere teker teker giderek, çöp atılmaması ve çevrenin temiz tutulması konusunda uyarılarda bulunuyor. Zabıta görevlilerimiz, ikaz yaptıktan sonra özellikle çöp bırakılan yerlerde sonuç alana kadar gece geç saatlere kadar nöbet tutuyor" dedi.

Temizlik eğitimi ekibinin çalışmaları sonucu önemli gelişme kaydedildiğini belirten Çiçekli, "Ancak istediğimiz noktaya henüz varmadık. Halkı yapıcı bir şekilde uyarıyoruz, tüm ısrarlara rağmen aynı davranışlarda bulunan kişilere istemediğimiz halde cezai müeyyide uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

2 bayan ve 2 erkekten oluşan temizlik eğitimi ekibi, gün boyu anonslarla halkı temizlik konusunda daha duyarlı olmaya teşvik ederken, gündüz çöplerin dışarıya atılmaması için çeşitli ikazlarda bulunuluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 13:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?