18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİSMİL - DİYARBAKIR

Bismil yeşil cennet olacak

Bismil İlçesi'nde yeşil alan çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bismil Belediyesi, demiryolu ve sanayi yolu arasındaki toprak yığınlarını düzelterek, klasik bir görünüm sağlamak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, ilçede yeşillendirme ve park alanlarının yetersiz olması dolayısıyla da çalışma başlattı.

Hem ilçeye yeşil bir görünüm kazandırmak hem de insanlara piknik ve park alanları oluşturmak amacıyla başlattıkları çalışmaları yerinde takip eden Belediye Meclis Üyesi Esat Aydın, "Demiryolu ve sanayi yolu arasındaki toprak yığınları, insanların karşıdan karşıya geçmesini güçleştiriyordu. Toprak yığınlarından oluşan bu tepecikler, karşıdan gelen trenin görülmesini engellediği için daha önce karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir kişi, trenin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Bu nedenle, toprak yığınının buradan alınmasının büyük bir önemi var. Buradan taşıdığımız toprakla da çukur bataklıkları düzeltip, buraları ağaçlandırmak üzere hazırlıyoruz. İlçede yeterli oranda yeşil alan olmaması ve halkımızın piknik yapacağı, ailesiyle gidip oturacağı yerlerin azlığı dolayısıyla bu çalışmaları başlattık. Halkımıza, yararlanabilecekleri yeşil ve temiz park alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Bir haftadan beri devem eden çalışmalarda yaklaşık 1.5 kilometrelik bir alan hazırladık" dedi.

İlçe esnafı, belediyenin söz konusu çalışmalarını beğendiklerini ifade ederken, ismini açıklamayan yol kenarındaki bir vatandaş ise "Belediyenin çalışmalarını çok beğeniyoruz. Özellikle yeşillendirme ve park alanlarıyla ilgili çalışmalarını yerinde buluyoruz. Yeşillendirme çalışmaları bu şekilde devam ederse, ilçemiz bu dünyada bizim için bir cennet konumuna gelecek. Bir ağaç, bir insandan daha çok yaşıyor. Bu parkta ve bu arazilerde dikilen her bir ağaç, bu bakımdan çok önemli. Bir insan gider, ama diktiği ağaç yaşar ve ağacın altına oturan insan, o ağacı diken insan için dua eder. Dünyada insanlara bırakılabilecek en önemli şey, dikilen bir ağaçtır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 14:29:40
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 10:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?