18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİSMİL - DİYARBAKIR

Bismil'de 'Kibar Feyzo' nun 2. versiyonu devam ediyor

İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki Sinan Köyü’nden traktör ve minibüslere binen ve aralarında kadın ile çocuklarında bulunduğu yaklaşık 500 köylü, Bismil’e geldi.

Eski Diyarbakır Caddesi’nde yürüyüş yapan köylüler, yürüyüş sırasında “Ağanın zulmü varsa bizim de devletimiz var”, “Kahrolsun ağalık”, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”, “Modern Cumhuriyette ağalık olur mu?” “Sayın Başbakanımız bize sahip çık” ve “Ağanın muhtarını istemiyoruz” yazılı pankart ve dövizler taşıdılar.

Köylüler adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Sıcaküzül, geçmişte köydeki arazilerinin hile yolu ile “ağa” olduğunu öne sürdükleri Sinanlı ailesi tarafından ellerinden alındığını iddia ederek, arazilerin kendilerine geri verilmesini istediler. Köylüler, yürüyüşün ardından polisin uyarısıyla olaysız dağıldı.

ntv-msnbc-e
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 17:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m IP: 81.215.234.xxx Tarih : 1.04.2005 19:00:03
merhaba kardesler simdi buna yorum yapmnak yanlıs olur zaten bu sinan koylulerin yuruyus yapmaısı yanlıs niye yanlıs diyecek seniiz senin baban vermisse bu yiyiyorsa sen niye pesine gidiyorsunn zaten adam zengin adanmla basa cıkamazsınız adamın parası var bundan yoldan doöun byyyyyy