24
Mayıs
2024
Cuma
BİSMİL - DİYARBAKIR

Bismil'e enerji hizmeti tam gaz

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi TEDAŞ Şefi Seyithan Çelik, 18 aylık çalışmalar sonunda ilçeye bağlı köy ve mezralar da dahil olmak üzere elektriksiz yer kalmadığını belirterek, abone sayısının da 700’ü bulduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde TEDAŞ İlçe Şefliği tarafından yapılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Son 18 ayda gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, birçok köy ve bağlı mezra elektriğe kavuşturulurken, mahallelerin elektrik trafoları yenilenerek, birçok noktada enerji kaynakları güçlendirildi.

Yapılan çalışmalar konusunda bilgi veren TEDAŞ İşletme Şefi Seyithan Çelik, ilçe merkezi ile bağlı köy ve mezralarda enerji sorununu büyük oranda çözdüklerini belirterek, çalışmaların Mayıs sonunda tamamlanacağını söyledi. TEDAŞ İşletme Şefi Çelik, 18 aylık dönemde yapılan ve yapılmaya devam eden çalışmaları şöyle anlattı:

"Bismil merkezinde bulunan 7 adet kök binasının bakım ve onarımı yapıldı. Ulutürk Mahallesi’nde eski ağaç direkli şebekenin beton direk iletkenliği tamamen değiştirildi ve 2 adet kök binası dağıtım merkezi yapıldı. Mahallede aynı zamanda, 400 kilowatlık trafo montajı yapılarak, 160 kilowatlık trafoda 250 kilowat güç artışı yapıldı. Tekel Mahallesi’nde 10 hücreli kök binası dağıtım merkezi yapılarak, kök binasına 630 kilowat trafo montajı yapıldı. 400 kilowat trafo montajının yapıldığı mahallenin tüm elektrik şebekesi ve beton direk iletkenleri değiştirilerek, enerji altyapısı tamamlandı. Şentepe Mahallesi’nde yeni bir kök binası yapıldı. Mahallede 630 kilowat trafo montajı yapıldı ve 250 kilowatlık eski trafoda 400 kilowatlık güç artışı yapıldı. Altıok Mahallesi’nde 250 kilowatlık trafonun gücü, 400 kilowata çıkarıldı. Akpınar Mahallesi’nde ise, 250 kilowattan 400 kilowata güç artışı yapıldı. Bozkurt Mahallesi’nde de güç artışı, 250 kilowattan 400 kilovata çıkarıldı. Akpınar Mahallesi’nde 400 kilowata ek trafo tesisi yapıldı. Bozkurt Mahallesi’nin 400 kilowat ek trafo tesisi çalışması ise devam etmektedir."

’Köye Dönüş Projesi’ adı altında TEDAŞ’a müracaatı olan köy ve mezraların enerji akışı sağlandığını belirten Çelik, Kazancı Köyü Aydınlar ve Şerefli Mezraları, Tatlıçayır Köyü Eriktepe Mezrası, Tepecik Köyü Çayırlı Mezrası ve Kurudeğirmen Köylerinin enerji sorunu kalmadığını söyledi.

Bismil şehir merkezi ve köylerle birlikte abone sayısının yaklaşık 700’ü bulduğunu ifade eden Çelik, "Bismil’e bağlı elektriği olmayan Işıklar Köyü Altanlar Mezrası ve Tatlıçayır Köyü Yakubi Mezrası’na yeni tesis yapılarak, enerji akışı sağlanmıştır. Şu anda Bismil şehir merkezi ve köyler dahil olmak üzere enerjisiz hiçbir mezra kalmamıştır" dedi.

Bismil şehir merkezinde eski Diyarbakır Caddesi, Dumlupınar ve Kurtuluş Mahalleleri’nde Kasım 2004 tarihinde başlayan çalışmaların hala devam ettiğini hatırlatan Çelik, çalışmaların Mayıs 2005 tarihinde biteceği ifade ederek, "Diyarbakır-Batman karayolları ile Bismil’in girişinde, orta refüj aydınlatma çalışmaları devam etmektedir. Bu aydınlatma çalışmaları, Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanacak. Enerji hizmetinde Bismil, layık olduğu yere gelecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 13:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 88.249.36.xxx Tarih : 4.12.2008 11:48:54

hepsi yalan kendinizi kandırıyorsunuz kış ayında bırakın köyleri merkezde elektrik göremiyoruz