18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİSMİL - DİYARBAKIR

Cinayet zanlısı yakalandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaklaşık 40 gün önce çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada öldürülen Suat Aydın'ın katil zanlısı olduğu iddia edilen bir şahıs yakalandı.

40 gün önce Bismil Belediyesi önünde bir aile ile belediye görevlileri arasında çıkan kavgada Suat Aydın isimli şahıs, darp edilerek ve kesici aletle öldürülmüştü. Yürütülen titiz çalışmalar sonrasında her 2 taraftan, olaya karışan ve çoğunluğu yaralı olan toplam 40 kişi toparlanarak haklarında tahkikat başlatıldı. Alınan ifadelerde cinayet olayını gerçekleştirdikleri bildirilen 3 şahsın olay yerinden firar ettikleri tespit edildi. Şahıslar hakkında Bismil Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'Yakalama Emri' çıkartıldı.

Firarda olan 3 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ederken, şahıslardan bir tanesinin Şehitlik Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerindeki lojmanlarda saklandığı yönünde ciddi duyumlar alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan arama kararı alınarak 16 Ekim saat 14.00'de belirtilen adrese operasyon gerçekleştirildi. İçeride cinayet olayının firari şüphelilerinden olan 1 şahıs etkisiz hale getirilerek yakalanırken evde yapılan ince aramada ise şahsa ait olduğu tespit edilen 1 adet 9 mm çapında CZ 75 marka ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Yakalanan firari şahıs, hakkında; 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan Şehitler Polis Merkezi Amirliği'nde işlem yapıldıktan sonra, Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Bismil Adliyesi'nde adli mercilerin karşısına çıkarılan şahıs tutuklanarak Bismil Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 10:37:05
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 19:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?