18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİSMİL - DİYARBAKIR

Diyarbakır: Bismil'de 'kibar feyzo' filmi gerçek oldu

Uzun yıllardan beri beğeniyle izlenen Kemal Sunal’ın "Kibar Feyzo" adlı filmi gerçek oldu. Diyarbakır’a 80 kilometre uzaklıkta bulunan 180 haneli Sinan Köyü’nde yaşayan köylüler, Köy ağası Reşit Sinanlı’yı protesto etmek için yürüyüş yaptı. Bugün sabah saatlerinde köyün girişinde toplanan köylüler, ağalık düzenine karşı gösteri yaptılar. Ellerinde Türk bayrakları ve ’Ağaya Hayır’, ’Topraklar bizimdir bizim olacak’, ’Tapu’lu ağaya son’, ’Başbakanımız köylü ağanın kölesi oldu’, ’Emek bizim, Ekmek Ağanın’,’İşgalci Ağaya son’ pankartları taşıyan köylüler, köy meydanına kadar yürüdüler. Köylüler burada Ağadan topraklarını geri isterken, sık sık slogan attılar.

Köy meydanına kadar slogan atarak gelen köylüler burada basın açıklaması yaptılar. Köylüler adına konuşan Hasan Sıcaközül, Ağanın köyde zorbalıkla her şeye hakim olduğunu öne sürerek, "Cengiz ve Reşit Sinanlı adlı ağalarımız köyde her türlü zorbalığı yapmışlardır. Bizlerin olan topraklarımızı haksız olarak kendi adına yazdırmışlardır. Bu köy ağamızın değil, bizimdir. Yetkililerden yardım istiyoruz. Ağamız ölülerimizi gömmek için bile mezarlık yapmamıza izin vermiyor. Bizler şimdi ağamızdan korkuyoruz ve köyden çıkaracağını biliyoruz" dediler. Basın açıklamasının ardından, köylüler toplu olarak Ağanın evinin önüne kadar yürüdüler. Ağanın evine gelen köylüler kapıya siyah çelenk bırakarak buradan ayrıldılar.
Öte yandan Reşit ve Cengiz Sinanlı isimli ağaların ise İstanbul’da ikamet ettikleri öğrenildi.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 16:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysi DEMİR IP: 88.224.191.xxx Tarih : 1.02.2009 18:09:01

reşit sinanlı ağa iyi etmiş çünkü köylülerin karnını doyuruyor köylüde nankörlük ediyor reşit ağann muştan yegenleriyiz elmani aşiretinden veysi demir, sinan aktaş sonuna kadar dayımızı destekliyoruz arkasındayız bin yıl öncede ağaydık bin yıl geçsede ağayız kanımızda var garibanında yanındayız köylüler eminimki ağa size bir güzellik yapar canınızı sıkmayın ama yanlışınız çok fazla ağanızın arkasnda durun nankörlü yapmayın...