18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİSMİL - DİYARBAKIR

Epi-Dem'den 8 Mart paneli

BİSMİL'DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (Epi-Dem) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Bismil'de panel düzenledi.

Bismil'de kadına yönelik şiddet konulu panele konuşmacı olarak katılan Yenişehir Belediyesi Epi-Dem sorumlusu Rozan Kahraman, Epi-Dem'in çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Töre cinayetleri, namus cinayetleri, kadın ölümleri, kadın cinayetleri sadece bizim toplumumuzda değil, dünyanın her yerinde söz konusudur. Birçok ülkede namus ve töre adı altında cinayetler işlenmektedir" dedi.

Kahraman, Epi-Dem'in kadınlara yönelik düzenlediği kurs, seminer ve benzeri etkinlikler ile ev kadınlarının sosyal yaşama katılımını sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün anlam ve önemine de değinen Kahraman, kadına yönelik şiddettin değişik boyutlarda tüm dünyada sürdüğünü vurguladı.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği panele Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu'nun yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı.

BİSMİL'DE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 12:21:03
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 18:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?