18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİSMİL - DİYARBAKIR

Esnaf ve vatandaş huzur için toplandı

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde düzenlenen ’Huzur Toplantısı’nda ilçenin çeşitli sorunları tartışıldı.

Esnaf ve halkın davet edildiği toplantıda öncelikle Yeşil Kart konusundaki sorulara açıklık getiren Sağlık Grup Başkanı Dr. Ethem Yaruk, şimdiye kadar 34 bin vatandaşın Yeşil Kart başvurusunu tek tek inceleyerek, kayıtlarını yaptıklarını söyledi.

Dr. Ethem Yaruk, haksız uygulamalara meydan vermemek adına özellikle emniyet birimlerinin titiz davrandığını, bu yüzden gecikmelerin olabileceğini belirterek, varlıklı insanların da başvuruda bulunması nedeniyle bu hassasiyeti gösterdiklerini söyledi.

Kaymakam Kenan Çiftçi de, emniyet birimindeki memurların bu konuda titizlikle çalıştıklarını vurgulayarak, "Yeşil Kart başvurularında sayı, 10 binleri geçtiği için bazı hatalar olabilir. Bu yüzden vatandaşımıza da büyük sorumluluk düşüyor.

Varlıklı kişilerin Yeşil Kart kullandığının tespiti halinde Sağlık Grup Başkanı Ethem Yaruk’a iletmelerini istiyoruz. İhtiyacı olmadığı halde Yeşil Kart kullananlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılacaktır" dedi.

Toplantıda esnafın kira artışı ve kapanan Ziraat Bankası’nın tekrar açılması konularındaki dileklerine de karşılık veren Kaymakam Çiftçi, Ziraat Bankası konusunda Tarım İlçe Müdürü Mustafa Yaşar’a bir rapor hazırlattıklarını söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Tarım İlçe Müdürü Yaşar ise, Ziraat Bankası’nın çiftçi üzerindeki etkisini bir örnekle açıklayarak, "Kayıtlı 6 bin çiftçimizin, Ziraat Bankası’na yılda 4 ayrı işlem yapmak için gittiğini ve ortalama 10 milyon TL masraf ettiğini farz edersek, sadece yol masraflarına yıllık yaklaşık 240 milyar TL harcanıyor.

Bu küçük bir hesap. Bu ve daha birçok yapılan masrafın ilçemizde yapılması durumun ciddiyetini açıklıyor" diye konuştu.

Kaymakam Kenan Çiftçi, hazırlanan araştırma raporunun Milletvekili Ali İhsan Merdanoğlu’na iletildiğini ve bu konuda çalışmalara başlandığını belirtti.

Toplantıda son olarak ele alınan devlet hastanesine eklenen yeni bina hakkında Bismil Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vefik Çelebi bilgi verdi. Başhekim Çelebi, 25 yataklı hastanenin branş doktor eksikliği olduğunu ifade ederek, "Yeni yapılan ek bina tamamlandığında yatak kapasitemiz 75’e çıkacak. Böylece, buraya bütün branşlarda doktor gelebilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 17:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?