24
Mayıs
2024
Cuma
BİSMİL - DİYARBAKIR

İki köy okulu eğitime açıldı

Bismil'de Yukarı Darlı ve Eli Açık köylerinde onarım çalışmaları tamamlanan ilköğretim okulları hizmete açıldı. Yukarı Darlı köyünde onarımı ve yenileme çalışmaları tamamlanan ilköğretim okulu, yeni malzemeler ile donatılarak çağdaş bir görünüme kavuşturuldu.

Kaymakam Kenan Çiftçi’nin de katıldığı davullu zurnalı bir kutlama ile açılışı yapılan ve eski durumuna nazaran hem suya hem de klimaya sahip olan okul, eğitimciler ve veliler tarafından takdirle karşılandı. Yukarı Darlı İlköğretim Okulu, 172 milyar TL karşılığında vatandaş ve devlet işbirliğiyle tamamlandı.

Açılışta emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Kenan Çiftçi, 75 milyar lira yardım yapan İş Bankası Müdürü Sami Yazgan’ı ve bin 72 öğrenciyi okullu yaparak, çocukların eğitime kazandırılması yönündeki çalışmalarından ötürü Bismil Milli Eğitim Müdürü ve çalışanlarını tebrik ederek, kendilerine birer plaket verdi.

Kaymakam Kenan Çiftçi, daha sonra Eli Açık köyüne giderek, onarımı tamamlanan Eli Açık Köyü İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı. 4 derslikli okulun onarım masraflarında kullanılan 6 milyar lira köylüler tarafından ve 30 milyar liranın ise Köye Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılandığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 14:45:38
Güncelleme :23 Mart 2005 Çarşamba 14:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?