17
Mayıs
2024
Cuma
BİSMİL - DİYARBAKIR

'Kibar Feyzo'nun versiyonu devam ediyor

Bismil İlçesi’ne bağlı Sinan Köyü’nde yaşayan köylüler, ağalarının topraklarını elinden aldığı gerekçesiyle başlattıkları protesto gösterilerine devam ediyor.

Diyarbakır sokaklarındaki yürüyüşlerini sürdüren köylüler, topraklarının Sinanlı Köyü ağasından alınmasını isteyerek, ileride oluşabilecek olaylardan sorumlu olmadıkları uyarısında bulundular.

Diyarbakır’a 80 kilometre uzaklıkta bulunan 180 haneli Sinan Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, köy ağasına yönelik protesto gösterilerini Diyarbakır’da sürdürdüler.

Ellerindeki Türk bayrakları ile "Köylü topraksız olur mu Atam?", "Köylüyüz, haklıyız", "İşgalciliğe karşıyız", "Ağaya hayır" pankartları taşıyan köylüler, Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda biraraya geldiler. Burada sık sık slogan atan köylüler, ağadan topraklarının geri alınmasını istediler. Sinan Köylüleri adına basın açıklaması yapan Hasan Sıcaközül, kamuoyunu ve yetkilileri ileride meydana gelebilecek muhtemel durumlardan haberdar etmek amacıyla açıklama yaptıklarını söyledi.

Sıcaközül, "Geçim kaynağımız sadece bize ait olan arazilerimizdir. Bugüne kadar yaptığımız eylemlerden sonra çeşitli baskılara maruz kaldık. Hakkımızın aranması için Cumhurbaşkanı ve Başbakana dilekçe gönderdik.

En son Diyarbakır’da yaptığımız yürüyüş sonrasında Sinanlı ailesinin köy üzerindeki baskıları arttı. Jandarma Komutanı bizi, ’Ya Sinanlı ailesi ile uzlaşırsınız ya da siz zararlı çıkarsınız’ diye tehdit etti. Jandarma bununla da kalmayıp köydeki evlerimizi arayarak bizleri sindirmeye çalıştı. Hükümetten bu mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz.

Aksi taktirde 3 bin insanın nafakası olan bu arazilerin elimizden gitmesi, bu insanların ölmesi demektir" diyerek iddiada bulundu.
Konuşmaların ardından taşıdıkları birbirinden ilginç pankartlarla sloganlar atan Sinanlı köylüler, polisin uyarısıyla olaysız şekilde dağıldı.

bismil
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 16:39:19
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 17:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?