20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİSMİL - DİYARBAKIR

Sıcaklar 40 dereceyi geçti

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde sıcak nedeniyle bazı yollarda asfalt erimeleri görüldü. Sıcaklığın 40 derece civarında seyrettiği Ceylanpınar karayolunda eriyen asfalt, yoldan geçenlerin ayakkabılarına yapıştı.


Güneydoğu'da hava sıcaklığı 40 dereceyi geçti. Diyarbakır'da 1986 yılından sonra ilk kez haziran ayındaki sıcaklık 41 derece olarak ölçüldü.



Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa'da bugün sıcaklığın 40 derecenin üzerinde olması bekleniyor. Bölgenin güneyinde Suriye sınırına yakın yerlerde sıcaklığın 43 derecede hissedildiği belirtildi. Güneyden gelen sıcak hava kütlesinin etkisine giren Güneydoğu'da vatandaşlar serinlemek için yer bulamıyor. Sıcaklıkla birlikte nem oranının da arttığı ilde insanlar dışarı çıkamıyor. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, sıcak havalarda güneş yanıklarının yanı sıra sıcak çarpması için de dikkatli olunması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı. Kubat, özellikle yaşlılar ile kalp ve tansiyon hastalarının sıcak günlerde efor harcamaktan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Zaman
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 09:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?